Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

Våra campingfordon

Här kommer en liten sammanställning av de husvagnar och husbilar vi haft genom åren. Vi började med vårt campingliv 1982. Sedan dess har vi åkt utomlands varenda semester medans vi jobbade. Nu när vi är pensionärer blir det flera gånger årligen.

1982 hyrde vi en husvagn av märket Avondale. Semesterresan varade i 14 dagar och gick till Franska Rivieran. Vi hann även med ett besök i Paris och låg då på campingen i Bologneskogen.


1983 köpte vi vår första egna husvagn. Det var en Kabe Safir XL -83. Bilden är tagen i Cortina.

1986 köpte vi ytterligare en Kabe Safir XL -86.


1989 gick vi ifrån Kabe och köpte istället en Sävsjö, jag tror den hette 612 -89. Bilden är tagen när vi håller på och checkar in på Camping Playa Montroig i Cambrils. På den campingen har vi tillbringat åtskilliga semestrar. Våra flickor Jeanette och Susanne var alltid med på våra resor med husvagnen. 1990 omkom dom i en båtolycka, sista sommaren tillbringade vi tillsammans på Playa Montroig. Efter det gick våra tankar i den riktningen om vi nånsin skulle kunna njuta av campingresorna igen? Men efter mycket övervägande kom vi fram till att det är ju det här livet vi gillar och då måste vi ju också fortsätta med det.

1992 gick vi tillbaks till Kabe och köpte en Kabe Royal 670 -92. Bilden är på väg mot Chamonix.

1999 köte vi en Kabe Diamant GLE -99. Bilden är tagen på en åker där vi campade när vi tittade på tävlingarna i Formula 1 på Hockenheim Ring. Campingplatsen var en upplevelse. Vilket festande det var i dagarna 5.

2002 gick vi sedan över till husbil. Det blev en Frankia 800 -02, med dubbelsäng på tvären över garaget. Bilden är tagen när vi åker den lilla bergsvägen mellan Frankrike och Spanien. Vägen går närmast havet, den är en upplevelse att åka.

2005 köpte vi en Concorde Charisma 880 -04. Den hade vi i 9 år och vi var jättenöjda med den.


I maj 2014 beslöt vi oss för att byta husbil, Concorden hade ju gått en ansenlig massa mil. Efter mycket övervägande bestämde vi oss för ytterligare en Frankia, och den här gången blev det en 840.


På sommaren köpte vi en liten Smart och till den ett litet släp att dra efter husbilen. Nu vintern 2014-2015 befinner vi oss i Spanien med ekipagen och kan konstatera att det är kanon att ha en liten bil med sig som gör att man blir mycket mer rörlig. 1 kommentar:

  1. Tack för kavalkaden av de verkliga camparna sen många år tillbaka! Vi började 1965 med en Opatia (Jugoslaviskt typ äggskal).

    SvaraRadera