Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

Mc sport


Den här sidan kommer att innehålla en sammanställning av de inlägg som handlar om barnbarnets motorcykelåkande. I Supermoto åker man på en bana som både består av en del som är en crossbana och en del av banan är ren asfalt. Det blir en härlig blandning av både cross och banracing. Motorcykeln är en Aprilia SXV 550, senare har denna motorcykel bytts ut mot två Honda 450.

Sedan 2015 åker barnbarnet i en klass som kallas Supermono och sedan 2016 även i Superbike.

Säsongen 2010


Träning i Örebro

I samband med skolavslutningen var det dags för SM-deltävling i Eskilstuna.

Farmor och Farfar var på plats med husbilen.Här gäller det att få cykeln optimalt inställd inför tävlingen.
Uppladdning inför tävling 28 - 29 augusti

Dags för deltävling i Sm i Eskiltuna 28 - 29 augusti

Fria träningen gick jättebra
Även tävlingsdagen gick jättebra. Max blev trea i sin klass, det är hans första pallplats någonsin.SM-deltävling i Örebro 18 september

Tyvärr så strejkade motorcykeln på träningen och kvalificeringen. Barnbarnet fick därför starta sist av alla, trots det kom han 4 totalt när man kört två finalheat.

SM-deltävling i Linköping 25 september och Nordiskt Mästerskap 26 september 


Barnbarnet vann bägge racen under lördagen och vann därmed SM-deltävlingen i sin klass. Efter att alla tävlingar i år är räknade så hamnade han som nummer två totalt i sin klass.

Han vann även under söndagen bägge racen och blev därmed Nordisk Mästare i sin klass.

Säsongen 2011


Inför årets säsong reste Max med familj till Italien, vid påsken, för att träna.


Första SM-tävlingen gick av stapeln i Örebro 5 juni

I år tävlar Max i Elitklassen, förra året tävlade han i en klass som heter Open, det är den klassen som man kör för SM-titeln. Konkurrensen är mycket hårdare än i Open. Vi hoppas att han kommer att göra bra ifrån sig.


Vid söndagens prisutdelning delade man ut pris för förra årets totala resultat i Open, Max kom där 2:a med 1 poäng efter sin kompis Kevin. En riktig överraskning blev det när han även fick priset som årets Rookie 2010, en fin vas var priset, den som fick 3:e pris kunde inte vara där för att ta emot priset.Vid tävlingarna hade några förare hjälmkamera, en av dem låg efter Max och filmade, därmed en hel del sekvenser av Max åkning. Max har nr 99, rött skinnställ och röd motorcykel.På sommaren hade Max oturen att skada sig, dock inte när han utövade Supermotard. Resten av säsongen blev därför lidande på grund av skadorna.

Säsongen 2012

Säsongen inleddes med träning på olika banor i Italien.

Första SM tävlingen gick på Sala Racing Park den 26:e maj.

Här följer en liten sammafattning med lite bilder. Max slutade totalt på delad 3:e plats tillsammans med Fredrik "Biffen" Eriksson, Asseri Kingelin på 1:a plats och Henke Karlsson på 2:a plats.

Andra SM deltävlingen gick 17 juni på Täby motorbana i Örebro

Vi var på plats och följde tävlingarna. Max gjorde bra ifrån sig och eftger tävlingarna ligger han på 5:e plats totalt i SM.

Tredje SM deltävlingen gick 7 juli i Eskilstuna

Den här gången valde vi att följa tävlingarna hemifrån. Max gjorde som vanligt otroligt bra ifrån sig. Efter tävlingen liggen han nu 4:totalt.

Fjärde SM deltävlingen 19 augusti i Borås

Max gjorde riktigt bra ifrån sig i kvalheatet där han blev 3:a. Kom sedan 5:a i de bägge finalerna och slutade totalt som 5:a. Han ligger fortfarande 4:a totalt i SM. Här kommer en liten rapport.

Femte SM deltävlingen 22 september i Sala

Max gjorde otroligt bra ifrån sig i Sala, han vann alla heaten och vann därmed sista tävlingen, här är en rapport.

Här vurpar till och med Henke Karlsson i jakten på Max.

Efter den otroliga insatsen i Sala slutade Max som 3:a i SM 2012.
Supermototävling i Mettet, Belgien, i oktober 2012

Efter SM säsongen åkte Max med familj till Beligen för att delta i en stor Supermototävling.

Här är en film över hur banan ser ut.

Här är en film hämtad från Youtube där man i slutet på filmen skymtar Max som åker på bakhjulet.Max gick vidare till Semifinal men där blev han inblandad i en startkrasch som gjorde att han fick bryta.

Säsongen 2013 

Säsongen började inte bra, Max bröt benet innan första tävlingen och missade därmed en hel del SM-tävlingar och hade ingen chans att få någon bra placering totalt.

Till hösten blev han dock uttagen till att köra Lag-VM i Bulgarien, där gjorde juniorerna riktigt bra ifrån sig. Dom fick köra med den absoluta världseliten i Supermoto, det måste ha varit en upplevelse för killarna som dom sent ska glömma.
Här kan du läsa mer om tävlingen i Bulgarien.

Säsongen 2014

I början på året skulle man rösta fram en omslagsbild där Max var med på en av bilderna, bilden på Max vann omröstningen.Under året missade barnbarnet lite tävlingar på grund av att han inte var helt alert. Han hade därför svårt att komma upp till toppen totalt.

I oktober åkte han till Italien för att delta i Lag-VM där han åkte för juniorerna.
Säsongen 2015

Under året började Max att tävla i Supermono och det gick väldigt bra. Trots att han missade 6 race lyckades han vinna alla övriga tävlingar, som gick både i Sverige, Norge och Danmark, och vann därmed den totala Nordic Supermono. En tävling på Gelleråsbanan i Karlskoga besökte vi.  


Under 2015 körde han endast några tävlingar i Supermoto.


Säsongen 2016

Under året har barnbarnet även börjat att tävla i Superbike tillsammans med Supermono, förutom banor i Sverige har han kört i Finland och Norge. Resultaten har under detta år även varit lysande. Vi har besökt två tävlingar dels i Anderstorp och senast i Linköping,I Superbike har han hittills vunnit 3 av 4 race i den svenska cupen, ligger nu på delad första plats totalt och i Supermono har han vunnit 5 av 8 race och leder därmed totalt i klassen Nordic Supermono. Nu återstår en tävling på Gelleråsbanan. Vi håller tummarna att det även går bra i dom racen.

Max vann överlägset totalt i Supermono både i den svenska klassen och den nordiska, länk till resultat, grattis till Max.

Han vann även totalt i Classic Superbike, ett strålande år.

Säsongen 2016 och 2018

Tyvärr så har det blivit lite dåligt med uppdateringarna på den här sidan. Max har dock blivit både svensk och nordisk mästare i både Classic Superbike och Supermono bägge säsongerna. Han avslutade säsongen med en tävling i Norge som han vann överlägset.


Här är en bild från tävlingarna i Linköping där Max poserar med sin Superbike.