Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 22 september 2015

Lite extrautrustning till släpet

Tidigare år har vi haft en vespa med oss i husbilen för utflykter, shoppingturer och dylikt. Eftersom Anders på senare år fått mer och mer problem med sina händer och armar har han haft svårt för att köra vespan. När vi så förra året bytte husbil passade vi på att utrusta den med dragkrok och skaffade oss en liten Smart som vi kan ha med oss på släp vid längre resor.

När vi var i Benidorm vid förra övervintringen såg vi en husbil som hade ett bilsläp som dom hade utrustat med en "mover", som man annars brukar ha på husvagnar. En sån skulle vara bra att ha tänkte vi om man skulle komma till någon trång plats, eller om man skulle "måla" in sig som vi gjorde i La Linea, som du kan läsa om här. Det är ju en perfekt hjälp när muskelkraften inte är vad den borde vara.

Vi började leta på nätet och hittade denna Enduro som vi skickade efter, monteringen gjorde Anders själv. Styrenheten och batteriet placerade vi i lådan fram på släpet. 


Idag var det dags för provkörning och den gick perfekt, framåt, bakåt och man kan vända runt den på ett minimalt utrymme.


Att lasta bilen och lossa den går som smort, nu ser vi fram mot fortsatta resor mot kända och okända mål. Förra året var vi lite fega och åkte till ställplatser och campingar där vi på förhand visste att det gick bra att komma in med bil och släp, nu kan vi chansa lite mer känns det som.


4 kommentarer:

 1. Smarta lösningar som underlättar hanteringen av Smarten.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det bra med de tekniska undren :)) Vi står mest på ställplatser eller fricampar, vi var lite fega första året, men nu har vi lärt oss. Står nästan aldrig på campingar, vi vill se oss omkring så mycket som möjligt. Åker om ca 2 veckor. Ha de gott.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med er smarta lösning, toppen att Anders kunde fixa det så! Det blev visst dubbelSmart ha-ha!

  SvaraRadera
 4. Tur att det finns smarta grejer till smarta killar som gör att livet underlättas när vi tillämpar vår hobby.

  SvaraRadera