Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 17 januari 2017

Tänk vad tiden går fort...

Om cirka 1 vecka har vi varit här i 4 månader, fattar inte att tiden går så fort, och ännu har vi inte hunnit med allt vi tänkte att vi skulle göra men det finns ju lite tid än.

Man märker att det är mindre folk här, det är väl inte så många charterresor hit nu. Det är ganska skönt, blir lite lugnare då.


Det finns dock några som solbadar och till och med badar.


Men då passar vi på att gå till Tapasbaren...


och äta ett par tapas, här en med skaldjursröra och en med skinka med god fyllning.


Häromdagen åkte vi till Calpe för att se hur långt dom hade kommit med det som vi tror ska bli en ny ställplats. Dom jobbade för fullt där, nu hade dom planterat träd.


Från platsen har man utsikt över klippan.


Så här liggger den i förhållande till Lidl som syns till vänster.


Som vanligt står det en hel del "fricampare" i Calpe, dom här stod på grusplanen......


som ligger mitt över gatan till Lidl. Undrar om dom står och väntar på någon ledig plats på ställplatserna?


Dom flesta ställplatser i närheten av Benidorm verkar vara fulla, här är vi och går på San Antonio som ligger mellan Albir och Altea, den var smockfull. Det stod inte så många svenskar där, såg endast två stycken svenska bilar, däremot många holländare och norrmän.


Häromdagen gjorde vi en lite utflykt upp i bergen till Callosa de En Sarria, många trånga gator var det, tur man har en liten Smart. Från den här utsiktsplatsen...


hade man en fin utsikt ner mot havet.


Vi har också varit en tur till Denia, där blev det tyvärr inte så många bilden, närmare bestämt bara en över denna lyxkryssare som låg i hamnen.


Här kan ni se mer om Denia som vi tycker är värt ett besök.



I Spanien ser man många cyklister, här var det några som var i Benidorm och tränade.


Motorcyklar är lite häftigare än trampcyklar tycker vi, den här gamla hojen står på vår camping, ni skulle höra ljudet när dom drar på det är ganska speciellt och häftigt.


För oss hundägare är det nu en lite orolig tid på grund av pinjeträdslarverna som nu börjar röra på sig från sina bon, dom här såg vi från trottoaren utanför vår camping en dag, som tur var är det tydligen borttaget för vi har inte sett det sen dess, men det gäller att hela tiden vara uppmärksam på var vårt lilla troll sätter ner sina tassar.




Vädret har varit lite sämre nu, kallt och blåsigt, dom varnar nu även för snö på lite högre höjder, så det blir till att sitta inne och kura.

4 kommentarer:

 1. Vardagen är lättsammare där i Benidorm med omgivning, skönt ni har det, även om det är vinter i Spanien på sitt sätt! Spännande med nysatsning på ställplatser. Dom där larverna läste jag om i Fb gruppen "Svenskar i Spanien" dom kallas där för ; processionslarver och ALLA skyr dom med stor respekt, så tacksam att du uppmärksammade dom för flera år sen! Må så gott hela familjen!

  SvaraRadera
 2. Härlig Bloggbild över Benidorm, mycket häftig!

  SvaraRadera
 3. Tiden har ofta en tendens att gå fort när man har det bra och trevligt. Även här i norr börjar det ljusna. Fråga, på vilket sätt kan en pinjeträdslarver skada en hund?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://husbilsliv.blogspot.com.es/2014/01/usch-och-fy.html?m=1 på det här inlägget finns en länk som beskriver farorna med larverna.

   Radera