Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 8 februari 2017

Har det vänt nu???

Äntligen fick vi då lite bättre väder efter alla dessa oväder. Igår var en kanondag med mycket sol och lite vind, då måste man ju bara ner till stranden. Nu är det lite av lågsäsong här i Benidorm, men det tycker vi bara är skönt, lite mindre folk på barer och restauranger.Vad passar inte bättre än att sätta sig vid ett av alla "vattenhål" utefter strandpromenaden, det var riktigt gassigt att sitta i solen.Det har varit mycket att ta reda på efter ovädren, främst då i Albir och Altea, där hade vågorna gått höga in över land och dragit med sig en massa sand och stenar. Kommunen var dock snabba på att städa upp.

Här spolar man strandpromenaden ren i Albir.


Mycket sand hade spolats upp.


Man fick ta en liten lastare till hjälp för att få upp stenar och sand. Här på bilden ser man också hur mycket vatten det är i diket som leder bort regnvattnet.I camping Cap-Blanch video ser man vilka krafter vågorna har som raserade vägen mellan Albir och Altea.

 

Det var här vägen hade rasat, det är inte långt från ställplatsen San Antonio. Efter vad vi hört hade husbilarna som stod på ställplatsen klarat sig bra men det måste nog ha varit skrämmande att stå så nära havet med dessa höga vågor. Vi har passerat där vid normal vind och då har vågorna kunnat slå upp över vägen mot ställplatsen.
Men man var snart i full fart att reparera vägen, vi har inte varit där igen ännu så vi vet inte om dom har öppnat vägen nu.


Idag har vi blåsigt väder men det är klarblå himmel, hoppas att vinden ger med sig snart. Enligt vad vi hört så är det lika blåsigt längre söderöver bland annat i Torrevieja och Santa Pola.

5 kommentarer:

 1. Oj! Vi kunde ha sprungit på varandra igår där på strandpromenaden! :-) Men oj vilken härlig dag det var!

  Och visst blåser det mycket idag - både i Benidorm och Torrevieja, har kollat upp båda då vi bara stannade en natt i Benidorm den här gången :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att vi inte stötte på varandra, kanske kan bli en annan gång.

   Radera
 2. Man kan verkligen undra vem som beställt detta oväder i vinter, inte vi i alla fall för vi vill ha sol o värme. Just nu en morgonsur i Albufeira.
  Ha det gött o kramar

  SvaraRadera
 3. Ja fy vilka oväder det varit när vi har varit hemma. Nu när vi är tillbaka har också sol och värme kommit. Vi njuter för fullt :)

  SvaraRadera
 4. Usch ja, medan det pågår inte så kul, samtidigt en rengöring för hela området, sen kan ni njuta i solen efter allt! Prisklipp blir det också för en del som t ex Ama...

  SvaraRadera