Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 28 mars 2021

Nu har hon äntligen kommit...

 


äntligen så har Rosita vår nya familjemedlem flyttat hem till oss.

I september förra året förlorade vi vår älskade Alonso då han fick somna in efter att det konstaterades att han fått en svår tumör på mjälten. Sorgen efter honom var stor. Då det gått några månader började vi fundera på att skaffa en ny hund, helst ville vi ha en hund av samma ras som Alonso, en Bichon Havanais, det visade sig inte vara så lätt. Efterfrågan på hundar verkar hysterisk nu.

Vi började titta på Kennelklubbens hemsida efter uppfödare som hade valpar till salu, de få uppfödare som planerade valpkullar angav att deras kommande valpar redan var tingade och det var ingen ide att ställa sig på kö för det var så många som redan stod på kö. 

Nästa steg var att titta på Blocket efter hundar. På Blocket fanns flera hundar som verkade intressanta men ju mer man undersökte annonserna ju mer skeptiska blev vi. Man har ju läst så mycket om smuggelhundar så det kändes så osäkert att köpa en hund över Blocket.

När vi nästan gav upp fick vi tipset att vända oss till rasklubbar på nätet och då fick vi napp. Vi fick kontakt med ett par uppfödare som hade/och skulle få valpar och där kunde vi tinga en Bichon Havanais valp. Det kändes skönt att köpa en valp med alla papper i ordning, stamtavla och dylikt. 

Efter några veckors väntande tog vi sedan husbilen ner mot Västervikstrakten för att hämta hem vår lilla valp. Hemresan gick bra, lilla valpis blev inte åksjuk. När vi kom hem gjorde hon sig snabbt hemmastadd.


Hon leker glatt med sina leksaker.


Att gå på promenad i skogen är spännande, där finns så mycket att upptäcka.

Det som återstår nu är att Rosita ska bli kompis med vår lilla gammelkatt, än så länge har dom bara tittat på varandra lite undrande men inte haft någon direkt närkontakt med det kommer nog snart.

Nu ser vi fram mot våren och till att vi alla kan åka ut med husbilen. Anders ska få sin vaccination mot covid 19 på tisdag, här i Stockholms län kan de som är födda 1946 få vaccinera sig nu, men jag, Birgitta, får vänta ett litet tag.

7 kommentarer:

 1. Grattis. Nu får ni att göra ett tag.

  SvaraRadera
 2. Men jösses vilken liten söt hund, Grattis till nya familjemedlemmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja hon är verkligen gullig men det är även en tuff liten tjej.

   Radera
 3. Åh jösses va söt!!! Hade för mig ni skrivit ni skulle hämta hem en liten :)
  Stort grattis till nya familjemedlemmen!!
  Nilla, Micke och Bingo (våra husbilsresor)

  SvaraRadera