Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 29 januari 2010

Den motorintresserade familjen.

Nu har Ferrari och McLaren visat sina nya bilar för säsongen 2010.


Michael Schumacher är åter med i leken vilket är riktigt roligt.


Förutom att åka husbil så är familjens stora intresse motorsport. Anders är främst intresserad av Formel 1 och Speedway. Ett av våra barnbarn tränar för närvarande för att tävla i Motard. Sonen och hans familj har också en Concorde Charisma där motorcykeln får plats i garaget i bak.

Här är en bild på barnbarnet i träningstagen på inomhusbanan i Södertälje.


Det första F1-loppet vi såg var på Anderstorp 1974. Vi campade med tält och åkte en Saab 95. Lite mer provisoriskt än i dagens läge.


Efter det har det blivit en hel del Formel 1-lopp som vi besökt. Vi har varit på tyska Hockenheim Ring, första gången var 1987. Vi har sedan varit där 1991, 1992 och 2001.

Här är bilder från läktaren och banan 1991.


När vi var på Hockenheim 1992 öppnade dom banan när tävlingarna var slutkörda. Man kunde då gå fritt i depån och titta på när dom förberedde för att åka ifrån tävlingarna Vi cyklade även runt hela banan, det var på den tiden när det var den gamla bansträckningen som även gick i skogen. Vi hittade en hel del souvenirer utefter banan såsom kevlarbitar, avryckta skydd för visir och dylikt.


Senaste tävlingarna som vi varit på är Monaco GP 2004, 2007 och 2009. Vi har då campat i Menton och därifrån åkt vespa till Monaco som tog ungefär 20 minuter. Här kommer några bilder från Monaco.

Här är en bild från favoritbaren nere i hamnen.

Nu längtar vi bara tills första racet körs i Bahrain 14 mars.

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder tycker vi som också gillar bilar! Vi fick en inbjudan idag, slutet av maj Formel 1 i Istanbul. Vi vet bara inte hur vi ska hinna med? men visst lockar det?
    Kram från Sicilien

    SvaraRadera
  2. Det verkar lite långt att åka dit, eller???

    Kram från ett mycket snöigt Ljusterö

    SvaraRadera