Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 5 mars 2010

Ett elände med färjor och andra båtar

I dagarna har vi kunnat läsa i tidningarna om båtar som suttit fast i isen utanför Kapellskär. Inatt kom en utav färjorna med 1000 passagerare äntligen loss och kunde fortsätta sin färd till hamn 12 timmar försenad. Igår satt det sammanlagt 6 båtar fast utanför Kapellskär som ligger straxt utanför Norrtälje.

Idag var det dags för vår vanliga tur till Norrtälje för veckohandling. Färden går via Ljusteröfärjan till fastlandet. Färjan Jupiter kunde man som vanligt lita på, inga problem med isen där inte. Färjan gick enligt tidtabell.


Så här såg det ut i farleden för Finlandsbåtarna som korsar vår färjeled. Isen ligger tätt packad.


Igår kunde vi även läsa om ytterligare ett båtelände, dock mycket värre än att sitta fast i isen. Det var ett kryssningsfartyg som var på väg mellan Barcelona och Genua som hade drabbats av 8 meter höga vågor. Vågorna hade slagit mot båten och orsakat stora skador. Två hade omkommit och flera personer hade skadats. För mig låter det nästan som någon sorts av tsunamivågor, i Medelhavet!! Det är otroligt vilka krafter naturen kan åstadkomma. Det har varit lite för mycket av det nu tycker jag, jordbävningar, översvämningar i Europa m.m... Det otäcka är att man verkar inte vara säker någonstans. Vi själva har varit nära några gånger, en gång när vi hade varit i Chamonix så blev det ett väldigt oväder som orsakade vägras m.m. precis när vi åkt därifrån. Även när vi en gång var i Spanien så hade dom sprängt bomder precis där vi varit för några dagar sedan. Men jag brukar säga att det är farligt att leva och därför måste man passa på att leva fullt ut medans man kan. Man vet inte vad som väntar på en imorgon. Det finns ju så himla mycket fint att uppleva trots allt elände som man tyvärr inte kan göra något åt.

26 dagar kvar till avresan!!!!

Många kramar från Birgitta

1 kommentar:

  1. Havet är mäktigt och ibland, när man åker med de stora färjorna, kanske man glömmer bort vilken respekt man bör ha för det och dess krafter...
    Och visst, ni har rätt i att man aldrig är säker nånstans. Vi har också hamnat lite fel några gånger. Värst var väl när vi var i Kenya 2007 och det blev oroligheter kring valet. Vi var på helt fel ställe i landet och kunde inte ta oss därifrån, samtidigt som det var väldigt oroligt runt om, med bränder, skottlossning och många människor som dödades...
    Men jag håller med, man måste ju leva! Bättre att leva fullt ut eftersom man aldrig vet vad som händer. Om man stannar hemma jämt är det kanske säkrare, men hur roligt liv får man då...?

    SvaraRadera