Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 19 april 2010

Ny utflykt - Diano Castello

Vädret är fortfarande soligt och varmt, cirka 17 grader. Många italienare har nu åkt från ställplatsen men det är förvånansvärt mycket bilar kvar fastän vi bara är i april månad. Dagen började med att våran "Grålle" ville ha lite äventyr och klättrade upp i trädet bakom bilen. Som tur var kom hon ner själv.

Dagens utflykt med vespan gick till en liten by som heter Diano Castello som ligger högt upp på en kulle. Husen klättrade längs bergsidan och gatorna var väldigt smala och trånga. Fordonen som fanns däruppe bestod mest av vespor och små trehjuliga lastbilar.

Vad vore våra resor utan vespan. Man får uppleva så många ställen som man aldrig skulle kunna nå med bilen eller cyklarna. Jag minns särskilt en plats högt upp ovanför Montreux som vi åkte till med vespan ett annat år. Vägen blev bara smalar och smalare ju längre upp vi åkte. Till slut så fanns det bara vi och några kor med stora bjällror som lät som ljuv musik, inga andra ljud hördes. Det var som att vara uppe i himlen. Idag blev det dock inte så högt upp. Här kommer ett litet smakprov på hur det kan kännas.

1 kommentar:

  1. Smidigt med vespa! Vi har inte ens cyklar, men har planer på att köpa... Det är bara det att vi också har planer på att köpa solpaneler och AC... och allt som man köper till en husbil kostar som bekant...

    SvaraRadera