Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 17 januari 2012

Nya projekt

Nu har jag verkligen haft bloggtorka en längre tid. Dagarna lunkar sakta på med halvdåligt väder, då finns inte så mycket att skriva om. Vi har ju nu fått lite snö till slut, vilket inte vi uppskattar så mycket. Visserligen blir det lite ljusare och som tur är, "ta i trä", har det inte kommit så mycket att man behövt skotta. Just nu är det töväder så vi får se hur länge snön ligger kvar. En som uppskattar snön är i alla fall Alonso. Det är ju så himla intressant med alla spår som man måste utforska.

Anders har nu börjat med ett nytt projekt, det senaste var ju att helkakla ett av våra badrum/tvättstuga. Nu är till och med sista listen på plats där. Han tyckte då att det var dags att tapetsera om vårt sovrum på övervåningen. Det har sett lite slitet ut efter att ha haft kattungar tidigare som inte kunnat låta bli tapeterna. Lilla "Grålle" är ju nu så gammal så jag tror att tapeterna får vara ifred när det gäller henne. Även Alonso har slutat att bita i eventuella tapetbitar som stuckit fram. Det som gör det lite extra jobbigt är att det är snedtak i sovrummet så arbetsställningen blir ju inte den bästa. Nu har Anders i alla fall inhandlat ett verktyg som underlättar att ta bort den gamla tapeten. Imorse flyttade vi ner till vårt andra sovrum som finns på nedervåningen så vi har ingen egentlig brådska att få de nya tapeterna på plats, men det ska i alla fall vara klart till dess vi ska åka med husbilen runt Påsk.

Alonso undrar vad sjutton det är som är på gång. Var ska vi sova inatt???


Som vanligt har vi besök i vår trädgård flera gånger om dagen. Eftersom vi åkte till Spanien ganska tidigt i höstas så blev en hel del äpplen kvar på träden. Dom har varit goda att mumsa på tycker rådjuren och det får dom så gärna göra.
Här ser man att det kommit lite snö senaste dagarna.
Alonso blir tokig när han ser kompisarna utanför fönstret, han vill så gärna springa ut och jaga dom. Han "pratar" som aldrig den, han får fram så många olika ljud som låter så härligt. Jag har inte lyckats filma dom roligaste ljuden, men det kanske kommer längre fram, man måste ju vara försiktig så han inte skrämmer iväg kompisarna.

3 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder på Rådjuren, vi förstår att Alonso gärna vill ut och leka eller.. tycker han att dom gör intrång. Förstod inte riktigt vad han sa..... men gulligt lät det.

    SvaraRadera
  2. Ja har man hus finns det alltid projekt att jobba på. Vilka fina rådjursbilder!

    SvaraRadera
  3. Ja ha, nu gick det att skriva på din sida, tack för tipset. Kan det vara så enkelt att det är explorer som krånglar? Kul att läsa om rådjuren, förstår att Alonso vill ut till dem.

    SvaraRadera