Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 6 augusti 2012

Olika sätt att angöra en brygga

Igår var det fint väder, på eftermiddagen cyklade vi därför ner till Linanäs Hamn. När vi satt på serveringen kom det här ekipaget och la till vid restaurangens brygga. Det är ju också ett sätt att lägga till vid bryggan.


Det vanliga är väl dock att man kommer med båt och lägger till. Det vi har noterat denna sommar är att det är ovanligt många tjejer/kvinnor som rattar båtarna. Vad det kan bero på kan man bara spekulera i, är det kanske för att kvinnor är mycket duktigare på att köra även när det gäller båtar eller beror det på något annat? Igår såg vi en bekant på bryggan nämligen Pernilla Wiberg med barn, barnen var inte sena med att kela lite med Alonso, vi avstod från att ta en bild. Pernilla har tydligen ett sommarställe på en ö utanför Linanäs, vilket även Tigers föredetta har. Jag tror däremot inte att jag skulle känna igen Elin om hon kom vandrande på bryggorna.


Efter ett tag flög flygplanet iväg över vattnet.


Nästa helg ska det bli golfturnering hos en av våra grannar på området.


Det är 7:e säsongen som tävlingen går av stapeln.


Det är nog Sveriges minsta banan som man tävlar på, jag tror det är 3 hål, men dom verkar ha himla kul på tävlingen ändå.


Nu har det blivit mycket tv-tittande med alla sändningar från OS, Alonso verkar tänka "hur sjutton orkar ni titta på allt det där".Idag har vi haft väldigt varmt, termometern visade på 28 grader. Till kvällen sjönk temperaturen till 18 grader och sen började det att regna.


När vi åkte från Grisslehamn senast kändes inte motorn som den ska göra, den hade tappat "effekt". I veckan var Anders till Ivecoverkstaden och dom gjorde en felsökning, det var fel på nåt som reglerar luftflödet från turbon. Vi har därför fått tid på fredag för att dom ska byta ut den delen. Därför har vi fått legat lite lågt med husbilsåkandet till dess vi ser att bilen är ok igen. Vi har däremot fixat till lite inne i bilen, vi har lagt in en ny "matta" framme vid vindrutan som vi beställde från Stockholms mattlangett, den blev jättefin. Den gamla hade blivit så blekt av solen. Vi har även bytt ut en del skinn/vinyl detaljer vid sidorna av förar- och passagerarstolarna, det hade vi skickat efter på nätet, det blev också jättefräscht. Nu väntar vi bara tills vi kan åka ut igen, förhoppningsvis till nästa vecka. Snart går ju nästa SM-deltävling i Supermoto som barnbarnet ska delta i, kanske vi åker och tittar på den.

6 kommentarer:

 1. Det kan man kalla en överraskning att ett plan kommer och parkerar vid bryggan. Kul att då och då se några kändisar i hemtrakterna. Det händer inte särskilt ofta i de här trakterna, men det är populärare med Stockholms skärgård förstås. Det är ju fint där vet vi ju sedan vi bodde i Sthlm. Men vi saknar inte storstan ett dugg. Men nu skulle vi gärna flytta ännu mera söder ut, närmare kontinenten. Vi får se hur det blir med det. Ha det så gott. 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skulle inte heller ha något emot att flytta närmaare söderut så man har nära till kontinenten, skulle även vilja ha ett lite mindre mer lättskött hus nu på äldre dagar.

   Radera
 2. annelie o gunnar9 augusti 2012 09:03

  Skulle va intressant att få veta vad Ni har fixat till framstolarna med. Våra är väldigt slitna och skulle behöva lite bättring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte själv stolarna utan på väggen vid stolarna, där är en liten klädd hylla på var sida, dom har vi klätt om.

   Radera
 3. Jag hade nog inte kunnat låta bli att fota - men jag hade frågat först :-)

  sv: Jodå, snart bär det av mot värmen igen... :-)

  SvaraRadera
 4. Härligt m ed olika typer av möten!!

  SvaraRadera