Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 30 juli 2012

En undangömd "bortglömd" pärla

När vi var uppe vid torget och handlade blev vi glatt överraskade. På parkeringen fanns en skylt uppsatt om en camping på Ljusterö, vad i jösse namn det var något nytt. Enligt uppgifter från Österåkers kommun finns det inte en enda camping i hela kommunen, det måste vi genast kolla upp närmare. Campingen hette Kolbotten, vid lite närmare efterforskningar kom vi fram till att det skulle ligga på Östra Lagnö. När jag, Birgitta, körde taxi i slutet på 70-talet hade jag för mig att jag hade körningar till ett ställe på Östra Lagnö där det stod husvagnar, kunde det vara där?


Enligt beskrivning skulle man åka mot Västra och Östra Lagnö. När man passerat Västra Lagnö åker man över Klintsundet. Dom här bilderna är tagna därifrån, där är riktigt fint.
Man fortsätter sen mot Östra Lagnö och mot Naturreservatet. Det finns inga skyltar till campingen utan vill man åka dit så kontaktar man Roger Östman enligt telefon på deras hemsida.

När vi kom fram till campingen så kände jag igen mig, det var samma ställe som jag var till i slutet på 70-talet. Platsen har alltså funnits i en massa år. Man tar endast emot säsongsgäster. Campingen ligger otroligt fint till med stora fina tomter. Vattnet ligger i direkt anslutning till campingen. Det är en väldigt enkel standard, det finns ingen el och endast torrtoaletter. Men är man ute efter lugn och ro och en jättefin natur så är platsen en pärla. Man har nära till Naturreservatet där det finns otroligt många fina klippor att sola på och bada ifrån. Det känns som man är ute i den yttersta skärgården.


Tomterna är ordentligt tilltagna.


Det såg väldigt fint och välordnat ut på tomterna.


Här ser man stigen ner till vattnet och bryggorna.


Det finns 4 torrdass. Vattnet får man pumpa upp från en brunn på området. Enligt hemsidan ska dom dra dit el inom några år. Det som är synd är att dom inte tar emot korttidsgäster, men kanske dom kan ändra på det också. Det som är en liten nackdel är att det är en smal och krokig väg ut till Langö, det gäller att hålla tungan rätt i munnen så man inte rätt som det är får möte med bussen.

5 kommentarer:

 1. Vilken pärla! Synd att de inte tar kortisar! Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt ni har det däruppe i Stockholms Skärgård, om solen skiner, är väl bäst att tillägga.

  SvaraRadera
 3. Ser fint ut, men om de inte tar mot korttidsgäster blir det nog inget besök där... Annars är det trevligt att kunna ta helgturer till campingar som inte ligger alltför långt bort.

  SvaraRadera
 4. Wow, man kan ju hoppas på korttidsplatser framöver, naturreservat i närområdet är såklart en känslig ingrediens!

  SvaraRadera
 5. Såg verkligen fint ut! Hoppas dom tar korttidsgäster när det blir mer "bekvämt" sen :-)

  SvaraRadera