Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 24 juli 2013

Vilken tur att man är hemma nu...

Vi har nästan bara kaktusar som krukväxter. Tidigare hade vi S:t Paula i varenda fönster men det blev för mycket jobb för vår inneboende hustomte när vi var ute med husbilen. Nu har vi därför siktat in oss på att bara spara våra kaktusar som har hunnit bli riktigt gamla, på sommaren ställer vi ut dom på verandan. Ofta händer det att dom blommar just när vi är borta, blommorna vissnar efter bara ett par dagar.

I år har vi tur som får se minst 3 utav kaktusarna blomma, kanske det hinner bli ännu fler.


Man kan kanske tro att dom blommar på grund utav ägarens "gröna fingrar" men min son säger att det är nog snarare tvärtom. Han har hört att kaktusarna blommar när dom tror att dom ska dö, detta för att säkra efterväxten. Här kan man se hur stora blommorna är om man jämför med stupröret bredvid till höger.


Så här såg det ut i Linanäs hamn på onsdagen efter att vi kommit hem. Style uppträdde på krogen och det var fullt med båtar vid gästbryggorna och massor med folk inne på krogen. Vi valde att stanna utanför på gräset, men det är kul när det händer lite på ön, på vintern är den så gott som dö då händer nästan ingenting. Men va gör det, då är vi ju förmodligen i Spanien och där händer det desto mera.


I söndags var det körigt. Barnbarnet körde sin första SM-tävling i Supermoto efter att han bröt benet inför den första deltävlingen. Han har därmed missat två SM-deltävlingar. Samtidigt spelade våra svenska fotbollstjejer match så det blev till att äta söndagsmiddag framför både datorn och tv,n. För tjejerna gick det ju bra, för barnbarnet gick det så där. Benet höll för påfrestningarna och han hade farten i sig men det strulade lite så placeringarna blev inte de bästa. Nu håller vi tummarna för nästa tävling som går i augusti.3 kommentarer:

 1. Tjejfotbollen var man ju bara tvungen attt titta på, trots det fina vädret. Känns lite konstigt att gå in och sätta sig när det bara strålar emot en med fint svenskt sommarväder. Men ibland gör man det ändå. Synd om barnbarnet och skadan, men han kommer nog tillbaka. Vår yngsta grabb råkade ju också illa ut och är inte helt återställd med inställda tävlingar som följd. Men huvudsaken är ju att de blir hela igen. Hemma har vi kastat utmala vanliga blommor sedan flera år och har bara orkidéer. De är tåliga och kan vara utan vatten i flera flera veckor. Praktiskt när man är ute och åker hela tiden som vi gör. Ha det så skönt hemma ett tag nu. Kram 3 M

  SvaraRadera
 2. Skönt att bb är igång igen med SuperMotard tävl, ordningen är s a s återställd! Fantastiska kaktusar ni har, kan dom inte få följa med till Sp o rehaba sig, tror dom skulle gilla det.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina blommor på kaktusarna, ser ut som eterneller när de blommar.
  Kram

  SvaraRadera