Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 26 maj 2014

Lite förändringar...

I söndags var det dags att ta farväl av vår trotjänare som vi upplevt så mycket roligt med i nästan 9 år, det kändes lite vemodigt faktiskt.


Det här är vår nya bil, lite pirrigt inför hemresan från Forsbergs fritidscenter utanför Stockholm. Vi kunde dock konstatera att nya bilen var kanon att köra. 


Vår lilla kisse var snabbt inne och utforskade alla utrymmen noga sen la hon sig till ro i den breda dubbelsängen. Alonso däremot är inte lika pigg på dessa nymodigheter. Han verkar väldigt skeptisk till vad det här är för nåt nytt påfund, jag tror att han är mest oroad över hans missade älsklingsplats i fönstret. Ska han kunna hitta en lika mysig utkiksplats i den här bilen verkar han tänka. 


Nu är det mycket nytt att lära sig och en massa saker som ska plockas in i bilen. Vi får se om vi får ordning på allt till långhelgen, i så fall ger vi oss ut på en premiärtur.

12 kommentarer:

 1. Anders och Birgitta,

  Vi kände det på oss... när vi för några dagar sedan såg ert inlägg på Husbilsklubben...!!!

  Ett STORT grattis till den nya husbilen !!!!!!!!!

  PS. Alonso kommer garanterat att boa in sig i den nya precis som han gjorde i Concorden.
  PS. Vi har skickat ett privat meddelande till er på Husbilsklubben.se, men det har ni säkert inte hunnit läsa ännu.

  Kramar från oss 2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bosse och Gerd!
   Tack för ert grattis!

   Vi kan inte se att vi fått något privat meddelande från er på Husbilsklubben, när skickade ni det? Kram

   Radera
  2. Sände vi igår, men när vi nu kollade under "skickat" så finns det inget meddelande att läsa !?!???
   Hur som helst, så skrev vi bl.a. om spörsmålet kring detta med d.s.k. tågvikten på max 6 ton för våra bilar, d.v.s. det faktum att om man lastar husbilen upp till 5 ton så har man endast 1 ton tillgodo som totalvikt för släpet inkl. dess last.
   Om man i stället kan leva med att lasta upp husbilen till max 4,8 ton, så innebär ju det att släpet inkl. dess last kan väga 1,2 ton = totalt 6 ton.
   På vårt reg.bevis står det att vi kan köra omkring med ett släp som väger max 1.600 kg, men förutsatt då att den totala tågvikten på 6 ton ej överskrids.
   Hur funderar ni kring detta ???
   Kram

   Radera
 2. Oj, så fin! Stort grattis! Kan förstå den lite vemodiga känslan, men gissar att det ändå är mest positivt och roligt! Vart går premiären?

  SvaraRadera
 3. Välkommen in i Frankiagänget hoppas ni bli nöjda med er nya bil Grattis Ing-Marie Sven Mitzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, va kul att höra ifrån er! Vi blir säkert nöjda, känns så i alla fall.

   Radera
 4. Ja även djuren ska bo in sig. Lilla My har sin bur och det är bara att säga nu kör vi så hoppar hon in. Inte alltid!
  Grattis till en ny fin bil.
  Mv Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 5. Stort Grattis till nya bilen, så spännande, den ser såå fin ut. Det är härligt med nybilsdoften tycker jag.
  Vi har Nogger med oss nu när vi rullar ner mot Gbg. Just nu vill han ligga i knät när vi åker men han byter plats lite då och då. Era vänner hittar snart rätt plats.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Grattis till nya bilen. Inte illa att ha haft den förra husbilen i så många år. Våra små husdjur tar det nog lite tid för att boa in sig. Vår Brownie (Schabrador) stod upp mellan husse & matte, fram i cockpit, ända upp till Kiruna, när vi åkte första resan till Nordkap. Sedan kröp hon ned på golvet och la sitt huvud på min högerfot på gas & broms. Där skulle hon promt ligga. Efter den resan var det roligt att åka husbil. Kram & Lycka till med nya bilen.

  SvaraRadera
 7. STORT GRATTIS o LYCKA TILL med Frankian som säkert väntar på ett släp med Smart bil på, eller hur?

  SvaraRadera
 8. Stort GRATTIS till nya husbilen.

  SvaraRadera