Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 10 juni 2014

Äntligen har vi varit på premiärturen med övernattning

I helgen var vi ute med vår nya husbil för första gången med övernattning, vi hamnade till slut i Oxelösund.


Men innan det var det lite som skulle fixas och upplevas här hemma.


Först tog far och son itu med att montera en dragkrok på bilen, besiktningstid har vi inte fått förrän i nästa vecka.


Sängen är bäddad och står bara och väntar...


det är väldigt gott om skåp och lådor som också väntar på att fyllas.


Men innan vi kunde ge oss iväg skulle vi vara med om yngsta barnbarnets studentfestligheter. Mina foton är inte av bästa kvalitet, precis när jag skulle trycka av så kom nästan alltid något ivägen.


Här har sonen placerat sig på lastbilens flak för att installera elverket som skulle förse dom stora högtalarna med ström. Jag måste medge att det där med flakåkandet medförde en hel del nervositet från farmors sida, man hör ju så mycket om olyckor i samband med det.


En del valde att åka lite mindre flak...


och en annan valde istället denna fräcka Ferrari.


I trädgården stod ett dukat buffébord och väntade i partytältet.


Dan efter, på fredagen, var det så dags att ge oss iväg. Vi hade först ställt in oss på ställplatsen i Trosa men på vägen dit befarade vi att den skulle vara full och mycket riktigt den var knökfull så det var bara att åka vidare. Vi hade sett en ställplats i Oxelösund som verkade bra så dit åkte vi istället, där fanns det gott om plats. Det var en riktigt fin ställplats, med el kostade det 150 kr natten, det fanns vatten och tömning i närheten.


Intill ställplatsen låg en sjökrog som såg mysig ut. Hamnkaptenen berättade att det fanns gott om fina strövområden runt omkring där vi stod.


Marinan hyrde också ut stugor, framför dom stod den här gamla pjäsen.


Alonso som älskar att bada passade på att bada fötterna men det var lite knöligt att gå i för alla stora stenar.


Till kvällen placerade dom små liven sig i dubbelsängen, den tyckte dom var perfekt.


Det fanns mycket båtar att titta på, bland annat den här lyxiga daycruisern.


Framför den låg kustbevakningen både med små....

och stora båtar.

Här ser man hamninloppet till gästhamnen.


På söndag lättade vi ankar och styrde vår kosa mot Trosa och se nu fanns det plats. I år har dom märkt ut husbilsplatserna som ligger vid bron, det gör det nog lättare att parkera eftersom man har en specifik parkeringsruta och behöver därför inte stå varken för tätt eller för långt ifrån varandra, tyvärr kom inte kameran fram där. Efter en natt i Trosa var vi så hemma igen. Nu är det lite ytterligare att fixa med husbilen, ett cykelställ till dragkroken har vi beställt och vi har även beställt överdrag till framstolarna, senare ska väl även solceller upp, överdrag till övriga dyner ligger också i planeringen framöver.

11 kommentarer:

 1. Hej alla fyra,

  Än en gång vill vi gratta er till den nya husbilen - vi är övertygade om att ni kommer att trivas med den !
  Och vilken fin premiärtur ni fick - på ställplatsen i Oxelösund har vi aldrig övernattat, men nu har vi bestämt oss - det ska bli av redan i sommar !
  Kramar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja Oxelösund kan vi rekommendera. På hemväg passade vi på att väga bilen vid Nyköping. Kramar från Ljusterö

   Radera
 2. Fin Husbil ni köpt,Frankia är nog populära!
  Underbara sommarbilder också!

  Ha det gott....

  SvaraRadera
 3. Hej premiärlejonen, härlig tur o vilket fint sommarväder, skönt då förberedelserna på nya husbilen börjar ta form. Så prydligt Alonso o Grålle har intagit er tjusiga Queens bädd dom är ju också fostrade i en Concorde ha-ha ;-)

  SvaraRadera
 4. Härligt att komma ut på premiärtur, och husbilen ser verkligen fantastiskt fin ut när man kikar in! :)

  SvaraRadera
 5. Härligt att komma ut på premiärtur, och husbilen ser verkligen fantastiskt fin ut när man kikar in! :)

  SvaraRadera
 6. En liten fråga angående överdragsklädsel till framstolarna!? Var och hur har ni fixat det? Vi skulle verkligen behöva något till våra stolar i vår Concorde som vi snart kört 18000 mil i - skinnet är väldigt slitet nu tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har beställt det från en firma som heter PeBe, men dom säljer inte direkt till kund utan man får gå genom en återförsäljare, i vårt fall valde vi Mekonomen. Dom har en hel del färdiga mallar till husbilar och i vårt fall hade dom en mall till exakt våra stolar i Frankian. Det är bara att ta kontakt med dom och se om dom även har mallar till era stolar. Har dom mallar så kan man välja mellan dom olika designade skräddarsydda klädslarna, se denna länk, http://www.pebe.se/CategoryInfo.aspx?cat=158.xml&vp=Mzc0 . Tipset fick vi från Husbilsklubben. Lycka till!

   Radera
  2. Om det är en äldre Concorde ni har så kanske ni har stolar som heter ISRI 517, i så fall har dom mallar till dom.

   Radera
  3. Annelie o Gunnar HBK76015 juni 2014 09:35

   Tack så jättemycket för svaret vi har en concorde charisma 890 årsmodel 2006 så inte den "gamla" modellen. Får kolla vad vi har för stolar bara -
   Tack igen

   Radera
 7. Grattis till nya husbilen. Blev en fin premiärtur. Oxelösund besökte vi härom dagen/natten. Femöre är underbar att promenera på. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera