Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 17 augusti 2014

Ett smart släp för en Smart

Nu har vi hittat ett släp som passar till att dra våran Smart efter husbilen. Det är ett holländskt släp, Anssems AMT 1200, totalvikten är 1200 kg och det får lasta 850 kg. Släpet är utrustat med vinsch, stödben och lastramper. Flaket är i aluminium och det är ett Alkochassi. Gullabosläp i Kalmar är återförsäljare för bland annat Anssems.


Som ni ser är det ett behändigt släp, dragstången är så pass lång så vi även kan få plats med ett cykelställ för våra två cyklar.


På väg ner till Kalmar passade vi på att njuta av lite platser. Första stoppet blev på ställplatsen vid Bergaskolan i Söderköping. Det är en bra ställplats som ligger väldigt nära kanalen och centrum. Vatten och soptunnor finns vid platsen, annan service kan man göra antingen på Korskullens camping som inte ligger så långt ifrån eller vid Skeppsdockans camping.


Vid vackert väder är det alltid en lång, lång kö in till Smultronstället där dom har jättefin glass.


Det är alltid mysigt att gå längs Göta kanal.


Nästa stopp blev i Borgholm på Öland, där stod vi på ställplatsen vid reningsverket, vi fick en plats närmast vattnet. Naturligtvis blev det promenader in till Borgholms centrum, tyvärr kom inte kameran fram där.


Vi åkte sen vidare till Böda hamn som är en favorit, även där fick vi "frontside".


Intill ställplatsen finns en lång sandstrand där det längst bort även är tillåtet för hundar att bada, gissa om Alonso trivdes. Det som är lite jobbigt tycker vi är att det är så långgrunt så man får gå långt ut för att doppa sig.


I Kalmar passade vi på att stå på ställplatsen invid gästhamnen, det var en ny upplevelse för oss.


Ställplatsen ligger centralt med gångavstånd till affärer och restauranger. El finns och i gästhamnen finns servicebyggnader, dock hittade vi inget ställe att tömma toan, avgiften är lite dyr det kostar 190 kr per natt med el, betalar gör man i turistbyrån tvärs över gatan.


En liten bit därifrån finns även en annan parkering för husbilar men där var det mycket mindre platser och svårt för oss att komma in.


Alonso har nu kommit underfund med "utsiktsfönstret" i Frankian.


Då måste han naturligtvis kasta ut bollen genom fönstret och förväntar sig att vi ska kasta upp den igen så han kan fånga bollen i munnen, det är en av hans favoritlekar.


En lite rolig sak är att när vi har passerat Åkersberga, som ligger några mil ifrån Ljusterö färjeläge, på väg hem börjar alltid lilla kissen att vandra fram till vindrutan och lukta och speja. Det måste vara så att hon känner igen lukten att vi börjar närma oss hemmet, det är väl konstigt.


I slutet på månaden har vi bokat in ett besök hos Forsbergs där dom bland annat ska montera solcell på taket. Vi hade först tänkt att vi skulle montera solcellen själva men fick reda på att täthetsgarantin inte gäller om man gör någon form av genomföring i karossen själv.

12 kommentarer:

 1. Hej alla 4,

  Grattis till ett mycket fint Smart-släp !
  Mycket bra att man dessutom kan koppla på ett cykelställ på dragstången - nu har vi fått nåt att fundera på - vi har ju också för avsikt att köpa ett släp för att kunna ta med vår Smart och det vi tittat på tillåter inte något cykelställ !
  Den fina turen till och från Kalmar fick ni ju så att säga nästan på köpet...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det här släpet har flera fördelar jämfört med släpet från Humbaur.

   Radera
 2. Hej på er alla 4ra hur lång blir hela ekipaget en som är intresserad hälsningar Ing-Marie Sven Mitzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ganska långt, rör sig nog om ca 13,5 m, men va fasen Anders är van vid långa ekipage. Kram till er 3!

   Radera
 3. Gratulerar till det fina Smarta ;-) släpet! Härlig tur ni varit på :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tur och så får ni med Smarten framöver! Ha dé gott!

  SvaraRadera
 5. Jag tittade faktiskt på ett snyggt och praktiskt släp i Spanien i somras. Detta efter att jag förälskat mig i Fiat 500. Nej elcyklarna får räcka för oss, de var fantastiska. Kram & Lycka till på era resor.

  SvaraRadera
 6. Vad de är lustiga de små djuren .Nizze gör likadant när vi närmar oss hemmet.
  Hälsningar från Nizze med familj.

  SvaraRadera
 7. Smart att kunna få med sig en liten bil!!! Även om ekipaget förstås blir ganska långt...

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt att komma bort ibland :)

  http://casaourika.wordpress.com/2014/06/10/sag-ar-det-konstigt-att-man-langtar-bort-nangang/

  //MariaUlrika

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig blogg....Här fanns mycket roligt att läsa om :)
  Hälsningar Ami!

  SvaraRadera
 10. Smart att ha en Smart med. Ja, ifall man hamnar i trånga gränder ;-)

  sv: Vi är varken i Spanien eller i Sverige. Ormen hittade vi i Virginia, USA, där vi befinner oss just nu.
  :-)

  SvaraRadera