Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 23 september 2014

Har haft lite bloggtorka....

Bloggen har varit lite inaktiv ett tag vilket berott på lite olika orsaker.

Anders har länge väntat på att få operera sin hand, för carpaltunnelsyndrom, i mitten av augusti hade han fått en tid för operation. Några dagar innan fick han besked om att operationen tyvärr blev uppskjuten en vecka. Vi var lite oroliga för hur det skulle gå med tanke på att vi skulle lämna in husbilen till Forsbergs för montering av bland annat solceller i slutet på augusti. Men det gick bra, Anders kunde växla med hjälp av lillfingret.


Sen gjorde Alonso illa sig, han bröt en klo på sporren. Då blev det besök hos Djurkliniken vilket Alonso avskyr. Veterinären var tvungen att operera bort hela klon, det besöket blev inte billigt, drygt 3400 kr, tur man har försäkring. Det är hut lösa priser, vet ej om det kan bero på att en massa djurkliniker har blivit uppköpta av Evidensia som ägs av riskkapitalbolag. Dom kan ju då sätta nästan vilka priser dom vill, bara att komma innanför dörren till kliniken kostar 625 kr, den lilla plastkragen Alonso fick efter operationen tog dom 93 kr för den kan dom inte ge många kronor för.


Efter det hade vi planerat in en tripp till Eskilstuna. Första natten låg vi på ställplatsen som ligger centralt i stan. Den ligger så vackert omgiven av vatten.I bakgrunden skymtar man vår bil till höger om vattnet.


När vi var i Eskilstuna passade det jättebra att hälsa på våra husbilskompisar Maggan och Leif med hunden Nils. Utsikten från deras inglasade balkong går inte av för hackor.


Efter en natt på ställplatsen tog vi in på campingen vid Parken Zoo. Där har dom den här jättefina hundduschen, en sån skulle dom ha på camping El Raco. På lördagen passade vi på att shoppa på det stora köpcentret Tuna Park.


Alonso var inte på sitt bästa humör, han ville bara bli av med den förbaskade kragen.


På söndagen var det dags att bege sig till Gröndals motorbana där Max vårt barnbarn skulle köra ytterligare en SM-tävling i Supermoto. Den här säsongen har han haft lite otur med skador så han har missat några deltävlingar vilket gör att han har svårt att nå någon topplacering i år. Jag, farmor, blir mer och mer nervös på dessa tävlingar, vågar inte titta på starten som jag tycker är lite läskig när dom ska trängas i första kurvan. Max fick ingen pallplats denna gång men lyckades bra ändå. Nu återstår en SM-tävling i Borås och sen väntar lag-VM i Italien.


Här hemma har vi fått lite besök av våra fyrbenta vänner, vi har inte sett mycket av dom denna sommar annars.


Häromdagen promenerade en älg med sin kalv på vägen precis utanför tomtgränsen. Tyvärr så började Alonso skälla på dom innan vi fick fram kameran och då gick dom in i skogen, därav denna lite dåliga bild.


Nu har vi monterat cykelställ på draget till släpvagnen, vi har också monterat dit en aluminiumlåda där vi har tänkt att förvara vindskydd med pinnar och lite annat. Tyvärr strular det lite med registreringen av släpet men det hoppas vi verkligen ordnar sig till dess vi ska iväg, förhoppningsvis till helgen i nästa vecka.


Nej nu får jag sluta blogga för den här gången för nu har lilla kissen ledsnat på mig, då placerar hon sig mitt på tangentbordet.


Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan jag återkommer med nästa inlägg och då hoppas jag att vi är på väg söderut. Har läst att en hel del bloggvänner redan är på väg.

5 kommentarer:

 1. Kul o höra o se hur ni haft det på sistone. Anders op var ju bra att ha avklarat före resan sydpå :-) Alonso läker sig säkert o blir glad igen, han ser verkligen ut att missgilla (!) läget. Verkar som vi siktar på samma avfartshelg, kanske vi ses, annars god tur ;-)

  SvaraRadera
 2. Fint att få läsa att allt är OK med er alla 4 även om Alonso har lite strul - både er egen Alonso och Fernando i Ferrari...!
  Vad är problemet med släpet och registreringen - vi är nyfikna att få besked om det så småningom, när vi ses i Benidorm !
  Hoppas allt ordnar sig till det bästa nu !
  Kramar från byn Mengen i södra Tyskland - vi står parkerade på en ställplats (finns med i Top Platz 2014 som nummer 80) sedan i fredags och här blir vi till på torsdag denna vecka - underbar plats intill en sjö med restaurang 200 meter från ställplatsen och 4 km på cykelväg in till byn Mengen och där finns både Netto och Edeka för inköp av livsmedel !
  Kramar från oss 2 som just nu, kl. 16.15, njuter av 23-gradig skuggtemp och en helt molnfri himmel !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då verkar ni i alla fall ha bättre väder än vad vi har för här har nästan vintern kommit, det var bara 3 grader ute i morse och vi har fått ta fram vinterkläderna, burrr

   Radera
 3. Hej! Ser att ni är i full gång att förbereda för resa till Benidorm. Carpaltunnelsyndrom har jag också varit utsatt för ock är opererad i båda händerna. Så i år tar ni lilbilen med för utflyger vad bra att ni även får plats med cyklarna.
  Hälsningar Nils-Åke
  http://husbilochresor.com/

  SvaraRadera
 4. Den operationen har även jag gått igenom på båda händerna. Vi står också i startgroparna. Har lite läkarbesök kvar samt att stänga stugan inför vintern. Vi slopar Spanien för nya äventyr :) Kör lugnt.

  SvaraRadera