Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 11 december 2015

Det finns mycket att uppleva...

Det finns så mycket att se här i Benidorm och i dess närhet. Häromdagen tog vi bilen till Parc Natural Sierra Helada för att gå en promenad. Vi åkte till Albir och parkerade på den fina parkeringen vid parken. Promenadvägen som vi gick är asfalterad och leder upp till en fyr. Vi åkte dit när det var helgdag och gissa om det var många barnfamiljer som var ute på vandring, barnen verkade stortrivas när dom klättrade i bergen vid sida av promenadvägen. 


Man har en otrolig utsikt på vandringen, här ser man ut över Albir och Altea.


Det är så vackert med alla berg i bakgrunden.
Här ser man Calpe-klippan till höger i bilden.


Vägen/stigen går på klipporna som sluttar ner mot havet.


Här kan man skymta fyren på kullen mitt i bilden. Eftersom jag, Birgitta, varit dålig och gått på medicin nöjde vi oss med att inte gå längre, det var ändå en jättefin promenad. Klicka här så kan du se mer bilder på nätet från parken.


Det finns mycket att uppleva av varierande grad, häromdagen åkte vi till loppmarknaden som också brukar kallas "tjuvarnas marknad", den ligger i närheten av camping Benisol i Benidorm. Där kan man hitta allt.Vid marknaden har man några barer/restauranger och där är det ett rikt folkliv, det är roligt att bara uppleva atmosfären och titta på allt folk, mycket spanjorer var det när vi var där, ljudnivån var hög dels beroende på att spanjorerna är ganska högljudda men också på att det spelades livemusik. Där kan man prata om kontraster mellan vår promenad i naturparken och detta marknadsgytter. Men det är ju det som är så himla fint med Benidorm det finns alltid nåt för alla, det är därför som vi återkommit hit de senaste åren.


Vi har haft underbart väder i flera veckor men nu har vi fått några dagar med sämre väder, men det mår man ju inte så himla dåligt av när man vet att vi ska vara här en bra tid än.

6 kommentarer:

 1. Fantastisk utsikt! "Tjuvarnas marknad" kallas tydligen marknader på sina håll i Portugal också, har jag fått höra.

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fina omgivningar där man ständigt upptäcker nya vyer! Hoppas på bättring Birgitta ang hälsan! Och tjuvarnas ...finns kvar, det var ju där vi fyndade vår första Sp propanflaska och det är vi väldigt glada för!

  SvaraRadera
 3. Härligt att vädret håller i sig för det är lite tvetydigt att vara hemma med dimma, dis och -1. Chivas vill inte gärna vara ute några längre stunder utan kryper helst in under våra sängar så att vi inte hittar honom. Flygresan med honom gick riktigt bra. Vi tror att han sov en hel del. Men när vi skulle hämta ut honom på Landvetter och han fick se oss hoppade han så att han nästan välte buren.
  Vi önskar er en fortsatt bra tid på Raco o God Jul o Gott Nytt År
  Chivas Bengt o Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va skönt att det gick bra med flygresan. Förstår att det måste ha blivit lite omställning med vädret för Chivas. Vi önskar er också en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och krama Chivas från oss alla fyra. Hälsningar Anders Birgitta Alonso och lilla Simone

   Radera