Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 8 augusti 2016

Ett par utflykter i Sverige

I sommar har vi åkt två turer hitills med husbilen och det i samband med att vårt barnbarn Max har tävlat med sina motorcyklar. Den första tävlingen som vi var med på gick i Anderstorp.

Väderförutsättningarna var inte de bästa, skulle man köra med regndäck eller slicks, beslut fick fattas så sent som möjligt före racen. Max tävlar dels i Superbike, med den cykeln som visas här, och även i en klass som heter Supermono.


Det blev en överlägsen första plats i första racet med Superbiken. I andra racet hade han otur att bli avpetad av banan av en förare som skulle varvas, han ledde då också helt överlägset, så himla synd. I supermonoklassen fick han en tredje plats men i det andra racet åkte han av banan, som tur var skadade han sig inte.



När tävlingarna var över åkte vi en liten tripp innan vi begav oss hemåt, bland annat prövade vi en ställplats i Karlsborg som vi inte stått på tidigare.


Platsen ligger bra till vid en båthamn alldeles vi vattnet och nära till affärer och dylikt. Servicebyggnad med toa och duschar finns i anslutning till platserna samt även vatten och tömning finns vid en annan del av ställplatsen.



I helgen var det så dags för nästa tävling som gick i Linköping. På vägen dit passade vi på att stanna vid den nya ställplatsen i Söderköping. Platsen ligger nästan intill den ställplats som tidigare fanns vid skolan. Det finns tydliga skyltar men ändå lyckades husvagnar parkera när vi var där.


Betalar gör man i en automat, informationstavla finns som visar var serviceanläggning finns, nackdelen är att det är en bit att gå till den eftersom den ligger vi gästhamnen. Tömning av toaletter finns bortom servicebyggnaden, det som saknas är en plats för tömning av tankar. Sopkontainer finns vid ställplatsen.


Platserna är nästan onödigt väl tilltagna både på bredden och längden, hade varit bättre, tycker vi, om dom utökat antalet platser istället och gjort dom en aning mindre.



Promenadvägen längs kanalen leder till slussen och restauranger och dylikt. Det gäller nog att komma tidigt för att få en plats för till kvällen var det fullt.


Så var det då dags att bege oss till Linköping. Vi kom dit i fredags och då var redan övrig familj där uppställda och klara i depån redo för träning.


Camping för besökande var anordnad precis vid banan.


Det fanns gott om plats när vi kom men fylldes sedan snabbt på. 


Dom här motorcykelekipagen stod inte långt från oss.



Tävlingen den här helgen kallas årsracet och i år var det dags för 51-årsracet, man tävlar i flera olika discipliner, roadracing, speedway, motorcross och trial. Kompisar till sonen stod med sin husbil vid crossdepån eftersom deras son kör cross.


Den här tävlingen är en riktig folkfest för motorcykelentusiaster. Jag vet inte hur mycket motorcykelpublik som fanns på plats, dom var parkerade i oändliga rader.


Det var skiftande modeller och olika gamla cyklar.


En del var riktigt gamla.


Det skiljde också väldigt i vilket skick dom var.



För Max del blev det en riktigt spännande helg. Max lyckades med att köra på den näst snabbaste tiden av alla förare som deltog i dom olika klasserna i roadracing, och dom är många vilja lova, och det gjorde han med sin Superbikehoj.

Efter tävlingarna på lördagen fick samtliga förare ställa upp sina cyklar för åskådning, här är Max med sin supermonohoj nr 99, bredvid står hans kompis Nicke med sin hoj.


Första racet i Superbike klarade han galant, en stor kram från prisutdelaren fick Max...


 innan han klev upp på pallen.


Samma sak i Supermonoklassen, efter en otroligt spännande fight blev det första plats igen.


Samma sak upprepade sig under söndagen, etta i bägge klasserna igen. Dessvärre missade vi en bild på en av prisutdelningarna.


Vilken kille vi har, han är en riktig talang när det gäller att åka banracing på hoj, jag lovar att farmor och farfar var stolta. Nästa tävling går på Gelleråsbanan i Karlskoga, då får vi hålla tummarna igen.

Efter dessa dagar valde vi att fortsätta vår lilla tur med husbilen. Vi stannade till vid en av Borensbergs ställplatser utefter Göta kanal. Sedan vi var där sist förra året har man utökat antal platser, dessa platser har ingen el, de ligger längs med kanalen bort mot sjön räknat, lite förvirrande var förbudsskylten som fortfarande stod kvar.



Vi stod på dom gamla platserna med el.


Nu har vi åkt vidare, får se när vi når hemmet. Det blir nog inte så många uppdateringar på bloggen nu på ett tag, tills vi drar vidare på långresa igen. Till dess önskar vi alla läsare och följare en fortsatt bra sommar, hoppas att den dröjer kvar lite till i alla fall.


3 kommentarer:

  1. Wouw så kul för er alla GRATTA Max, fantastiskt med flera klassers segrare, det ligger i släkten liksom hos oss!
    Sonen Robban har Wildcard till MX SM i Finnspång nästnästa helg, 1986 gjorde han premiär i SM då 17 år. Bb Rasmus missade 1p i MX JSM får ej köra SM, man tror knappt det är sant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med sonens race, håller tummarna för MX SM, synd att barnbarnet missade JSM.

      Det är kul med racing men ack så nervöst också.

      Radera
  2. Kul att det går så bra! Och framför allt tur att det går bra när det går mindre bra...

    Det där med att läsa och förstå skyltar, det verkar vara ett problem både här och där... ;-)

    SvaraRadera