Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 1 oktober 2016

Nu är vi hemma igen...

Nu är vi plats vid vårt andra hem i Benidorm sedan 1 vecka tillbaka.


Vi startade vår färd söderut den 15 september, i år lite tidigare än föregående år. Första etappen gick till Bengt i Örkelljunga.

Nästa etapp var till Burg i Tyskland, Vi hade tur som fick en plats där vi inte behövde koppla ifrån släpet.


Vi hade planerat att åka ner mot Bremen och Köln. Men det skulle vi inte ha gjort för avfarten mot Bremen var avstängd och vi fick åka en riktig omväg med långa, långa köer till följd.

I Greven, som var nästa anhalt, får man inte köra in med släp på ställplatsen men där kan man parkera direkt utanför där dom har en båtuppläggningsplats. Där finns också tillgång till el och man får utnyttja servicen som finns inne på ställplatsen.


Som vanligt var det mycket folk på den trevliga restaurangen.


Därefter åkte vi till ställplatsen i Trier. Men nu blev det strul igen för bron över Rhen vid Köln var fortfarande avstängd för trafik över 3,5 ton, det var den förra året också men vi trodde att dom hade fixat den nu, men hej vad vi bedrog oss. Så här i efter hand kan man tycka att det var himla dumt av oss att inte kolla eventuella avstängningar och vägjobb i Tyskland via Internet då hade vi kunna välja andra vägar.


Platserna i Trier är stora och bra så där behöver man inte heller koppla av släpet.


Därefter åkte vi till campingen i Beaune där vi brukar stå och då var det bra med hjälpmotorerna på släpet för där fick vi koppla ifrån och ställa släpet bredvid husbilen, på gruset, det hade vi aldrig klarat att dra för hand.

Nästa etapp gick till Saint Pourcain sur Sioule, där står man intill en mysig liten flod och platsen är gratis men om man ska ha vatten och tömma toan får man betala 4 euro, el kostar också extra. Här stod en man ute i floden och fiskad men jag tror inte han fick någon fisk.

När vi åkte därifrån morgonen efter hände en otäck sak. Vi fick möte men en traktor på en fin raksträcka. Bakom traktorn hade det bildats en rejäl kö av personbilar och lastbilar. När vi kom till slutet av kön möttes vi av en bil som inte hade uppfattat den långsamtgående kön utan kom i full fart. Som tur var valde han att styra ut mot diket och körde med full fart ut på åkern. Jag var övertygad om att han skulle rulla runt med bilen men vi tror att han fick stopp ståendes på alla fyra hjulen. Tänk om han inte hade haft reflexen att köra av vägen, vad hade inte kunnat hända då? Efter det var vi lite skakis. 


När vi kom till Gruisson som var nästa dagsetapp möttes vi av en nästan full ställplats, vi har aldrig sett så mycket husbilar där förut. På bägge "avdelningarna" stod dom dubbelparkerade i mitten.Då var det desto lugnare på vingården utanför Barcelona där var vi först ensamma men sen kom ytterligare en husbil. Vi hade pratat om att stå i Platja Aro på ställplatsen men den skulle förmodligen inte öppna förrän i oktober och vi var därför osäkra på om det skulle finnas någon plats på gatan utanför.


Det var lika lugnt hos Spätzle Fritz i Vinaros, men det fyllde på med några bilar efterhand. Bredvid oss stod en norrman på väg till Ställplatsen i Altea.


Sen var vi då äntligen hemma på vår plats i Benidorm. I år hade vi bokat en speciell plats. Vi mailade ner till campingen i augusti och fick då ett antal platsnummer som var möjliga för bokning. Visserligen fick vi betala platsen från 29 augusti men det var det värt för att slippa jaga en bra plats när man kommer ner. Hitills är vi supernöjda med vårt val av plats.


På vårt favoritställe nere vid strandpromenaden är allt sig likt.


Stranden är full med soldyrkande människor....


och dom som tillhör hålligång gänget var på plats vid Tiki Beach, men vi lugnar oss nog lite innan vi går dit, då måste det nog bli lite lugnare först.


9 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om er resa till övervintringsplatsen men också lite dramatisk, skönt att inget hände. Bra att ni lyckades få en bättre plats vid förbokningen! Bremen Köln vägvalet hemåt för oss våren 2016 tyckte vi också var stökigt med köer etc. NU har vi accepterat att vi ej kommer iväg till Sp. för första ggr på 11 säsonger, lite deppigt men,Jan måste få ny op. tid igen snart så satsar vi på nästa säsong istället, skit också, men hälsan går före! Önskar er en fin övervintring o njut för oss också! Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vad tråkigt att ni inte kommer iväg, men det är ju sant som du säger hälsan måste gå före. Många varma kramar från oss!

  SvaraRadera
 3. Härligt att vara på plats! Hoppas ni får en fin säsong! I Sverige börjar det bli kallare, men vi har i alla fall soligt idag. Och på onsdag åker vi en vecka till Malta :)

  SvaraRadera
 4. Antar att det var natten mellan 16 o 17 sep som ni var i Burg. Vi stod också där, bakom er "lilla" bil. Kom ganska sent på kvällen och åkte tidigt på morgonen...Såg inte till er,det hade varit trevligt att växla några ord!!!Ha det gott!!!(Just nu befinner vi oss i Apt, Provence)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer vi var där samtidigt som er. Vi hörde att det kom en bil ganska sent och att den åkte tidigt, så det måste ha varit ni. Det hade varit trevligt att träffas. Såg på er blogg att ni var i Frankrike. Vi kanske ses en annan gång. Ha det bra!

   Radera
 5. Åh vad trevlig läsning! Att ni kallar Benidorm för ert andra förstår jag fullständigt. Vi åker ner gör tredje gången i år, men kan bsra stanna 12 dagarför sedan kallar jobbet....

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att läsa din blogg igen trots att vi fysiskt har pratats vid idag.
  Otrevlig incident ni råkade ut för, men hoppas det gick bra för föraren.

  SvaraRadera
 7. Skönt att inget allvarligt händer och att man själv inte blir inblandad. Att det är mycket husbilar i rörelse har jag förstått. Se om vi kommer iväg och hur det är på vägen nedåt.

  SvaraRadera
 8. Oj vilken otäck händelse med bilen som inte såg kön. Hoppas att det gick bra för föraren och ni klarade er ju bra trots att ni blev skärrade, hade jag också blivit.
  Njut och ha det bra nere i värmen.
  Kram

  SvaraRadera