Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 4 november 2016

Ibland får man en riktig tankeställare.

Vi följer ju ett antal husbilsbloggar, bland annat Pensionärsvil(l)an. Igår hade dom uppdaterat sin blogg med ett nytt inlägg där de skrev om att Ingemar hade drabbats av hjärtinfarkt när dom var på en ställplats i Peniscola, det var en omskakande läsning och vi kände djupt med dem.

Det fick oss att tänka efter i den situation och miljö som vi befinner oss i nu. Det är bland annat otroligt viktigt att man har rätt försäkringar tecknade innan man åker hemifrån, själva har vi tecknat reseförsäkringar i Gouda försäkringsbolag.

Vi har ju kommit upp i den åldern när krämporna börjar ge sig tillkänna och det kan ju även hända dramatiska saker som man inte har en aning om. Trots det så känner vi oss nog ganska säkra i den miljö i Benidorm som vi nu befinner oss i. Här finns gott om läkare och vårdinrättningar där man har lätt att göra sig förstådd, bland annat finns ett antal läkarmottagningar i Albir med norsktalande läkare och personal. För någon vecka sen besökte vi en av mottagningarna för att få varsin spruta med influensavaccin, även Alonso har varit hos veterinär här i Benidorm och fått en årlig vaccination. Inom nära avstånd finns även ett par sjukhus.

Förra vintern vi var här fick jag, Birgitta, en ihärdig infektion som inte ville ge med sig och jag var därför tvungen att uppsöka läkare och fick behandling som hjälpte. Fick även akut tandvärk och en tand behövde rotfyllas, det var inte heller några problem med att få tag i tandläkare och få behandling. Tidigare år fick jag problem med ett öga, uppsökte då en jättebra ögonklinik på sjukhuset Imed Levante.För några veckor sen fick vi en en otäck upplevelse med vår hund, det var en fredagskväll när vi som vanligt satt och kramade om Alonso och fick känna en stor knöl på halsen/bröstet, stor som ett ägg, och den hade kommit plötsligt från ingenstans. Så klart blev vi oroliga och undrade vad det var. Vi visste att ett par svenskar här på campingen hade varit akut med sin hund hos veterinär men visste inte var så jag, Birgitta, begav mig till dom och fick uppgift om en djurklinik som var öppen dygnet runt, den låg endast 10 minuters bilfärd från campingen. Där konstaterade man att Alonso hade fått en infektion och han fick en spruta med antibiotika och en återbesökstid en vecka senare. Nu när det gått mer än 14 dagar har knölen gått bort.

Nu är det bara att hoppas att vi får vara friska, men om nåt oförutsett händer så vet vi att hjälp finns att få på nära håll. Det känns även tryggt att det finns en hel del svenskar här på campingen som man kan få stöd och tips av.

9 kommentarer:

 1. Så sant ang försäkringar och sjukvården i Spanien som verkligen är mycket bra!

  SvaraRadera
 2. Ja det gåller att tänka efter innan. Det gör ju både ni och vi men jag vet många som inte tänker så alls. Rätt som det är händer det nåt och sen blir det ett gråtreportage i tidningen och sen insamling. Min uppfattning är att har man råd att resa så har man också råd att försäkra sig. Hoppas det går bra för den ❤️-drabbade. Kram Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den drabbade i det här fallet hade försäkring enligt vad dom tidigare skrivit i sin blogg som tur var.

   Radera
 3. Vi är helt eniga, det är av största vikt att försäkra sig och då gärna genom Gouda (www.gouda-rf.se).
  Om det värsta skulle inträffa, så kostar ett ambulansflyg hem till Sverige minimum 300.000 kronor!!!
  När Bosse helt plötsligt drabbades av eksem för 2 år sedan här nere i Benidorm, så kostade 3 läkarbesök plus div. kortisonsalvor och tabletter sammanlagt 550 Euro - summan återbetalades (utan självrisk) av Gouda inom 7 dagar efter det att bolaget fick in våra kvitton !

  SvaraRadera
 4. Utöver att vara bra försäkrad så tycker jag att det är viktigt att både min hustru och jag med lätthet kan uppge vår exakta adress och position om något händer. Det är ju inta alltid som man kan förflytta sig själv. Bra att notera adress och koordinater på en notis som alltid är synlig.

  SvaraRadera
 5. Bra att du också skriver om vad som kan hända. Vår försäkring på 45 dagar gäller ju fortfarande och visst har vi en extra försäkring....skulle aldrig åka utan. Har även varit i kontakt med SOS som kontaktat oss 2ggr. Bra tips från Lars. Allt väl här 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag följer ju er blogg och såg att ni noga har förberett er inför resan med försäkring och dylikt. Hoppas nu att Ingemar kryar på sig och att ni får många fina resor framöver. Kram

   Radera
 6. Nog är det viktigt att ha ett bra försäkringsskydd och tillgång till bra hjälp oavsett om det gäller människor eller djur.

  SvaraRadera