Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 15 november 2016

En ny upptäckt....

Häromdagen upptäckte vi en ny "gammal" camping i Altea, vi hade fått tipset från våra grannar på El Raco Erik och Marianne, campingen heter Santa Clara.här är deras hemsida, och här länk till karta. 

Infarten ligger på väg 332 och är svår att upptäcka, när vi har åkt förbi där tidigare har vi trott att det tidigare legat en gammal camping där men som var nedlagd.Det verkar vara en liten familjecamping, med spansk ägare som inte är så bra på att prata annat än spanska. Som tur var så fanns en holländsk husbil uppställd där damen i fråga pratade engelska och hon visade oss gärna campingen, det var det enda ekipaget som stod där. På bilden ser man den spanska ägare i bakgrunden.Här står holländarnas husbil.


Vi tror inte att man ska ge sig in här med allt för stora bilar men en ordinär husbil är ok. Det finns ett par platser där det kanske skulle funka med en större husbil men det beror ju på hur många andra bilar som står där med tanke på om man behöver vända och dylikt. Dom här två platserna ligger lite för sig och är lite större.


Från en del platser har man även utsikt ner över havet vid hamnen i Altea. En kort promenad härifrån så är man nere vid hamnen i Altea så den ligger väldigt bra till med närheten både till Altea och Albir.Mer om service och priser kan ni läsa om på deras hemsida. Det vi tyckte var konstigt var att det inte stod fler bilar eller vagnar här men jag tror att campingen är lite svår att upptäcka att det inte skrivits så mycket om den på sociala medier, kanske det blir ändring på det nu för det är klart ett alternativ för lite mindre eller medelstora ekipage. Enligt den holländska damen är tydligen campingen full med spanjorer på sommaren.

Häromdagen var vi på en liten utflykt till Calpe med lillbilen. Strandpromenaden är fin där men tyvärr så får man inte gå med hundar där.


Vi passade på att gå in på ställplatsen som ligger i närheten av Aldi. Vi upplevde nu det som att platserna hade blivit mindre för bilarna stod väldigt tajt.


När vi var där stod det endast en svensk husbil där. Det verkar som att dom eventuellt håller på att bygga en ny ställplats på andra sidan vid Lidl, det behövs ju verkligen fler ställplatser så det är bara att hoppas att vi tror rätt. 


Nu är det nog slut på den riktigt tryckande värmen, då kanske Alonso slipper att ha en våt handduk runt huvudet för att svalka av sig.Det kunde dock varit lite bättre väder igår när vi fick besök av son och barnbarn, då regnade det och blåste.Dom kom med buss ifrån Valencia där dom varit över helgen och tittat på den avslutande tävlingen i Moto GP. Max tävlar ju själv med motorcykel i Supermono där han blev både svensk och nordisk mästare i år, han vann även förra året. Han tävlar även i Classic Superbike, som i år var det första året han tävlade i den klassen, han vann även där totalt i år, men upp till klassen Moto Gp fattas det nog dessvärre lite pengar och sponsorer. Mer om Max tävlande kan man läsa under fliken MC sport på bloggen.

Här är en bild på Max och hans cyklar när han tävlade i Linköping i år, där syns även den duktiga mecken, i vit tröja, nämligen pappa Jocke.3 kommentarer:

 1. Härligt blogginlägg tack för turen! Taskigt att vädret var ogynnsamt precis då grabbarna var på besök då det annars är så bra väder! Cool bild på Alonso ha-ha förstår att det kan behövas svalka åt honom ibland också! Forts njutning på er!

  SvaraRadera
 2. Ja det vore bra med fler campingar o stellplatser för framförallt stora bilar. De behöver som du skriver plats för att vända o liknande.
  Vi har fått tips om att det går bra att bada hundar vid stenkanten i närheten av där utflyktsbåten lägger till. Chivas har badat där flera gånger nu i värmen. Lite knölig botten för oss vuxna men med badskor går det bra.

  SvaraRadera
 3. Det var nytt för mig denna camping. Kul att följa nu när vi är hemma i Helsingborg.

  SvaraRadera