Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 18 december 2016

Inte alltid sol och värme....

Det är inte bara sol och värme här nere i Spanien, det har vi fått uppleva bland annat de sista dagarna. Så här ser utsikten ut från vår bil idag.


Lite skillnad mot hur det brukar se ut.


Sista dagarna har det varit både blåst och regn, myndigheterna har till och med gått ut och varnat allmänheten för det extrema vädret.

Så här står det i Aftonbladet idag, läs här.

Igår omkom en man i floden av regnmassor i La Cala Finestrat, det här kan man läsa i tidningen Vikingposten, vi varnar för fruktansvärda scener.

Där den vita skåpbilen står parkerad måste mannens bil ha stått.Mannen drogs ner i havet där Anders poserar på den här bilden.Marknaden i La Cala Finestrat upptäckte vi i januari 2015, här kan du läsa mer om den. Gatorna ner till stranden är väldigt branta och långa så därför bildas det väldiga floder när det kommer mycket regn. Förra lördagen besökte vi marknaden.

Det är otroliga krafter som naturen kan sätta igång, det gäller att verkligen ha respekt för dom.

I spanska tidningar kunde man också läsa om att man fått evakuera 89 campingfordon från en camping i Rincón de Loix-området, vi antar att det var från camping La Torreta som är nästan granne med vår camping Raco. Den campingen ligger som nere i en svacka där det lätt bildas sjöar när det regnar mycket.

Nu hoppas vi verkligen att vädret vänder snart och att vi får tillbaks sol och värme, just nu när jag skriver detta har vi uppehåll och det är lite ljusare.

Den här vintern har det kommit många nya svenskar till Raco, det är nog rekord med antalet svenskar i vinter, hoppas inte att dom blir avskräckta av de senaste dagarnas väder. Nämnas kan att det verkar ha drabbat även de mer södra delarna av Spaniens solkust, vi har läst om översvämningar i bland annat Malaga så det spelar nog inte någon roll var man befinner sig verkar det som.

14 kommentarer:

 1. Vädrets makter är enorma. Hoppas det snart går över oxh önskar er en trevlig fjärde advent!

  SvaraRadera
 2. Jösses nu är stövlar och paraply hårdvaluta härnere. Vi sänder många tankar till er som campar. Här i uterummetregnar det visserligen inmen vi har varmt och skönt i huset. Kram Marianne o Arne
  https://gratis182.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det varmt och mysigt i husbilen, har just ätit kålpudding men tänker på dom som drabbats.

   Radera
 3. Tänker på er och minns året vi bodde på VillaSol camp. snett över er, då samma camp. du fick evakueras, många råkade illa ut! Underjordsgarage i Bdorm var pers. som omkom!
  Verkar vara typiskt för El nino åren då de luftströmmarna beter sig såhär annorlunda som i år! Många bilder/video är utlagda nu från ex. Murcia, Torrevieja m fl. Sydkusten vet jag ej än?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Föra året var det Gamla Abuferia som stod under vatten. Vi var i Silves och när det regnade och där försvann vattnet ner i marken där vi var. Var vinter är det alltid besvärligt någon stans på Iberiska halvön. Bra att ni har klarat er bra.

  SvaraRadera
 6. Det är är tur vi står på en "torr" plats här på El Torres när man läser om allt som hänt runt omkring. Visst har det regnat, men det har runnit ut i havet direkt. Det mesta av blåsten har nog de omgivivande bergen tagit hand om. I morgon blir det sol igen och 2-3 grader varmare in ni har inne i Benidorm. God Jul önskar vi här ute. Helen o Kurt samt hunden Kaiza

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul önskar vi er också från ett varmt och soligt Benidorm. Hälsa Janne och Irene!

   Radera
 7. Ja, vi har hört en del om vädret nere i södra Europa, som verkligen inte verkar vara det bästa. Men vädret kan man ju inte styra över. Ibland måste det ju vara dåligt väder också, men riktigt illa när det ställer till olyckor och förödelse. Hoppas att det ljusnar nu! Önskar också en riktigt fin jul och ett Gott Nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi er också från ett soligt Benidorm!

   Radera
 8. Man blir verkligen utlämnad när ett sådant väder drar in. Att vara ute på vägarna för att byta plats, törs man inte heller. Tur att ni klarat er bra.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Förskräckliga bilder när mannen dras med av vattenmassorna, varför i hela fridens namn gick han fram till bilen iklädd ett plastöverdrag? Naturens krafter är inte att leka med. Det gäller att göra en riskbedömning i förväg och då försöka eliminera tänkbara faror.

  SvaraRadera
 10. Tänk att vi har klarat oss ifrån dessa fruktansvärda oväder. Det var bara i Fortuna som det regnade rejält på natten, men det var även svartgråa dagar. Tur att vi hade den 36 gr bassängen att hoppa i.

  SvaraRadera