Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 11 juli 2017

En liten tripp i Sverige

För ett tag sedan blev vi sugna på att åka en liten vända med husbilen i Sverige. Efter att ha titta på väderprognosen bestämde vi oss att åka mot västkusten.

Vi började vår resa mot Västerås, var lite oroliga för att det inte skulle finnas plats på ställplatsen i småbåtshamnen men när vi kom dit fanns det flera lediga platser, lite molnigt var det. Vi betalade 200 kr för en natt och då ingick ström, det finns ett servicehus med duschar och toaletter och även diskmöjligheter om man önskar det. För att tömma toan får man åka en bit bort på vägen utanför ställplatsen, det finns ingen möjlighet att tömma tankar om man inte vill bära hinkar till toatömningen.



Nästa morgon for vi vidare mot Göta kanal och ställplatsen vid Lyrestad, här var det fint väder. Här kostade det 175 kr per natt. Det finns inte tillgång till el men ett servicehus med diverse faciliteter, till servicehuset krävs ett kort för att komma in, för kortet betalar man en depositionsavgift som man får tillbaks när man åker, fylla vatten och tömma toan kan man göra utan kort



Vi satt och njöt av solen och tittade på båtarna som gled förbi.



Rätt som det var kom en stor båt glidande, det var Juno. Där såg man att restaurangen var full med folk som satt och åt.



Efter en natts skön sömn for vi vidare mot Hunnebostrand. Där fick vi en utav dom sista platserna på ställplatsen. Underlaget som man står på är väl inte det bästa, där lägger man upp båtar på vintern, men det finns tillgång till vatten och tömning samt toaletter och sopcontainer. Avgiften var 200 kr, som man nu betalar i en p-automat vid platsen, då finns även möjlighet till elanslutning i mån av lediga uttag. Nedan är en streetview från Google, bilden kan man "snurra" så man får en uppfattning om hur platsen ligger till.



Här låg vi i två dagar. Centrum i Hunnebostrand ligger på promenadavstånd. Den här bilden är tagen från St Görans ö. I Hunnebostrand finns flera restauranger och en rätt så stor mataffär.


På St Görans ö, som ligger bara en kort promenad från ställplatsen, finns det fina klippor att ligga och sola på och små mysiga badvikar.


Så klart ville Alonso gå i och bada. Som tur var fanns det gått om färskvatten, från slangar på bryggorna när vi gick hem, så vi kunde skölja av honom saltvattnet.



Efter det åkte vi bara en kort bit ut mot Smögen, där hittade vi en kanonställplats. Det är en parkering tillåten för husbilar som ligger vid Kyrkviken precis vid ICA affären när man åkt över bron mot Smögen. Här på streetviewbilden från Google kan ni se hur den ligger, bilden är tagen innan man anpassade platsen till husbilar.



Första natten stod vi precis vid den lilla viken, där Alonso naturligtvis ville bada.


Nästa dag blåste det kraftigt och då flyttade vi oss till platsen som även har tillgång till en del eluttag, där stod vi i lä bankom klipporna. Vi betalade 200 kr per natt, elen kostade 20 kr extra per natt, eluttagen sitter vid den lilla gula byggnaden ni ser längst bort i bilden. Den enda övrig service som finns är soptunnor, men man kan åka och fylla vatten och tömma tankar och toa vid ställplatsen i Hunnebostrand, det är samma ägare till bägge ställplatserna/parkeringarna och dom hänvisar till varandra på kartor vid platserna.


En liten kort promenad från parkeringen finns en barnvänlig liten badplats.



Här kan ni se vilka platser man rekommenderar för husbilar.


Är man i Smögen så måste man ju naturligtvis äta räkor. Vi valde att äta varsin jättemacka på Ekelöfs, snacka om att vi blev mätta sen. Därefter blev det en liten promenad på Smögenbryggan som var fylld med folk i det fina vädret.



Alonso blev både mätt, på dom små godbitar han fick av oss, och svettig så han letade upp en skuggig plats där han bredde ut sig på magen och fick sig lite svalka, där ville han ligga kvar. Till slut fick vi med honom till cyklarna igen och på mindre än 5 minuter var vi tillbaka vid husbilen igen.


På hemvägen hade vi tänkt stanna i Ulricehamn, men där var ställplatsen full så vi fortsatte istället till Gränna där vi övernattade. Därefter åkte vi till Trosa, och döm om vår förvåning så fanns det flera platser lediga vid gästhamnen när vi kom. Efter drygt en vecka var vi så hemma igen.

4 kommentarer:

  1. Härligt att göra en rundtur och få lite nya intryck!

    SvaraRadera
  2. Mysig runda ni gjorde och tur med vädret också MEN vi har lagt märke till att priset för ö nattning har gått upp, men kanske kikaså söderut!? Vi gillar också att stå i olika hamnar :-) :-)

    SvaraRadera
  3. Ser att vi varit nära varandra :) Vi gillar också de här öarna, men inte blåsten för den var i kyligaste laget. Fin tripp ni gjort.

    SvaraRadera
  4. Härligt att Bästkusten visade en av sina bästa sidor. Själva har vi varit på Öland som också vidare sig från bästa sidan.
    Ha en fortsatt go tur!

    SvaraRadera