Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 16 september 2018

Bloggen har varit vilande


Bloggen har varit vilande en längre tid nu, vi ska försöka att återuppliva den så sakteliga.

Den här vintern kommer att bli lite annorlunda, vi ska inte åka ner till värmen i Benidorm, vad vi tror nu i alla fall.
Senast vi var i Benidorm hände en del lite tråkiga saker, Alonso, vår hund blev dålig och jag, Birgitta, drabbades också av en del besvär. Det var tur att det fanns ett bra djursjukhus på nära håll i Benidorm, det fick vi utnyttja åtskilliga gånger, även för mig fanns ett utmärkt sjukhus med specialistvård på nära håll. Inte nog med det, i somras skadade Alonso sitt knä och blev opererad i början på september. För Alonsos del väntar en lång rehabilitering. Samtidigt med Alonsos rehabilitering ska även jag opereras för en dålig höft, detta gör att vi får vara hemma i vinter.

Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att man har rätt försäkringar när man åker utomlands, för Alonsos del gällde Agria som skötte ärendet utmärkt, själv hade jag reseförsäkring genom Gouda som också hanterade mitt ärende på ett smidigt och fint sätt, utan dessa försäkringar skulle det blivit ett djupt hål i plånboken. Måste också påminna om att titta igenom vilka vaccineringar som behövs för djuren man tar med sig utomlands, i Alonsos fall saknade han vaccination för Leishmania, som är en sjukdom man får genom att bli biten av en sandmygga som finns i sydligare länder, det är en allvarlig sjukdom som man helst skulle velat vara utan.Nu när vi förmodligen inte kan åka söderut i vinter är det tur att så många husbilsåkare berättar om sina resor i olika bloggar så vi kan få uppleva lite sol och värme igenom dom.
Som vi tidigare berättat är vi en motorintresserad familj, barnbarnet tävlar med motorcykel, han kör i klasserna "Classic Superbike" och "Supermono", som även tidigare år blev han återigen svensk och nordisk mästare i bägge dessa klasser. I helgen körde han även två tävlingar i Classic Superbike i Norge på Rudskogens motorbana, i bägge racen vann han helt överlägset, gissa om farmor och farfar är mäkta stolta.
Ett annat stort intresse är Formula 1, i helgen går ett race i Singapore som vi naturligtvis följer. Det är synd att det inte går så bra för Marcus Eriksson, den enda svensken i F1 cirkusen. Det som är lite roligt är att om Marcus blir kvar hos Sauber nästa år blir han teamkompis med Kimi Raikkonen som då kommer till Sauber från Ferrari.

6 kommentarer:

 1. Så tråkigt med alla krämpor oavsett om det är djur eller människor. Att stanna hemma ett år är inte fel det heller. Så gjorde vi förra hösten. I år drar vi söder ut men inte Spanien direkt. Att följa barnbarnen på deras sporter känner vi igen. Krya på er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Som vi känner nu så är inte längtan söderut så kännbar, kanske beror det på att vi haft en sån fin och varm sommar i år, få se hur vi känner det lite längre fram i vinter.

   Radera
 2. Vad tråkigt att det hänt så mycket på hälsofronten, men det är ju superbra att det finns hjälp att tillgå, och jag vet ju av egen erfarenhet att sjukvården här i Spanien är toppenbra.
  Trist också att behöva ställa in resan, men hälsan är såklart det viktigaste. Vi har också behövt ställa in ett par planerade (men ej bokade) resor nu i höst, dom får vänta tills jag är hel igen :-)
  Hoppas ni alla är pigga och krya snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om sjukvården, när det gäller veterinärer så är det också mycket billigare än hemma, även om nu försäkringen betalar det mesta så har man ju en självrisk på en viss procent. Hoppas att du också blir "hel igen" så fort som möjligt!

   Radera
 3. Vad tråkigt att ni har haft det kämpigt på sjukfronten, men jättekul att du hörde av dig till oss och Chivas. Nu ser vi framemot att ni alla blir bra. Chivas hälsar till Alonso.

  SvaraRadera
 4. Alonso har repat sig bra efter sin operation men får ta det lugnt flera veckor framåt, jag ska opereras nästa vecka och hoppas att det också går bra.

  SvaraRadera