Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 3 juni 2019

Senaste resan söderut...

Den här vintern har sett lite annorlunda ut jämfört med tidigare vintrar. På grund av att både jag, Birgitta, samt vår hund Alonso, opererades i höstas så kunde vi inte övervintra i Spanien som vi brukar göra. Det fick därför bli en liten resa söderut i mars och april istället.

Jag tänkte här berätta om lite för oss nya ställplatser som vi besökte.

Vi startade vår resa i slutet på februari.

HeiligenhafenFörsta nya platsen var Heiligenhafen, vi har tidigare stått på de gamla ställplatserna men inte på denna nybyggda. Platserna var väl tilltagna, många lutade dock. I servicehuset fanns toaletter, duschar och diskmöjligheter. När man checkade in i automaten fick man ett kort som var laddad med 5 euro för att användas till bland annat el och vatten, nyttjade man inte det så fick man tillbaks summan när man checkade ut. Ställplatsen är förhållandevis ganska dyr, se vidare information genom att klicka på länken "Heiligenhafen".

Palamos


Andra nya platsen var ställplatsen i Palamos.

Platserna ligger på olika terrasser. Vi försökte komma in på terrassen högst upp, där man har utsikt över havet, men det gick inte för backen var för brant och svängen in på terrassen var för tvär och brant så cykelstället på dragkroken tog i.


Vi fick därför backa nerför den branta backen och köra in på terrassen längst ner som var lättare att komma in på, ovan ser ni vår plats.

En sak som var dum var utformningen av tömningsplatsen, vi vågade inte köra upp på tömningsplattan för då skulle underredet på vår bil tagit i, för mindre bilar eller bilar med högre underrede hade det nog fungerat.


Det var promenadavstånd till playan, däremot var det längre avstånd till hamnen och centrum.

ValenciaNästa nya plats var vid Valencia. Det var en skapligt stor ställplats, där fanns vatten, tömning och ett fint servicehus, det fanns även en restaurang på platsen.
Det här blev vår plats, ganska rymlig.


Det fanns till och med en liten pool men den var inte öppen när vi var där.


Till slut landade vi på "vår" camping Raco, den här gången på en plats på den övre delen av campingen, nära poolområdet.Vi stannade i Benidorm cirka 1 månad innan vi åkte norrut igen.


Nu längtade vi till Salou och camping Sanguli, vi har varit där förut men nu var det några år sedan så vi tyckte det var dags igen.Det finns många olika pooler på området, här är två av dem, campingen ligger dessutom nära havet.Dom har till och med ett poolområde för hundar med ett närliggande hundbad, det är inte dåligt.

RosesNästa nya plats blev en ställplats i Roses.Det var skapligt stora platser, ett servicehus med toaletter och två duschar, det fanns tömningsplatta och vatten, som dock kostade extra, samt el.Det var promenadavstånd ner till strandpromenaden, skulle man in till centrum av Roses var det fin cykelbana på strandpromenaden.


Ullared


Den sista nya platsen blev ställplatsen vid Gekå,s centrallager, den valde vi för att vi nästkommande dag skulle vara hos Forsbergs i Hyssna för den sista fuktkontrollen. Vi var nästan ensamma på den jättestora grusplanen när vi kom men till kvällen hade det rullat in lite bilar.


Det fanns ett fint servicehus .....


med kök med flera diskplatser...


det fanns även toaletter och duschar...


plats för tömning av tankar, fylla vatten och sopkärl.

Så var vi sedan hemma på Ljusterö igen, vi får se om det blir någon övervintringsresa i höst, det beror på om man har hälsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar