Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 5 februari 2019

Snö och ännu mer snö.....Det blir inte så mycket uppdateringar på bloggen men här kommer i alla fall ett nytt inlägg.Denna vinter har vi ju varit hemma på grund av lite olika skäl, bland annat ett antal operationer. Igår var det dags igen för Alonso, den här gången hos veterinär med tandspecialitet. Det slutade med att han fick dra ut 12 tänder utav 41. Hundar i alla åldrar kan drabbas av parodontit/tandlossning även om sjukdomen är vanligast hos äldre hundar. Vissa raser drabbas lättare än andra. Bland hundarna är de mindre raserna klart överrepresenterade, detta kan man läsa på AniCuras hemsida. Det blev en dyr historia, försäkringen täcker inte detta, huvudsaken är att Alonso slipper besvär. Enligt veterinären så ska inte detta påverka hans ätande, dock måste han äta "mjukt" foder dom närmsta två veckorna.Vädret är minst sagt opålitligt, senaste sommaren var det extremt varmt och torrt, denna vinter är istället extremt blöt i form av snö och regn. Även temperaturen skiftar mycket, igår var det som mest 20 grader kallt men idag har vi istället kring noll grader.


Mycket skottande blir det...


det är tur att husbilen står under tak.


Vi har även drabbats av storm som gjorde att två stora tallar föll ner på vår tomt, en av dom kom från grannens tomt, det var tur att dom inte träffade nåt av husen. Det blev mycket ved att ta hand om men det innebär ju också att man fyller på vedförrådet till öppna spisen.


Stormen innebar även att vi blev strömlösa ett par dagar, då är det tur att man har husbilen på tomten så man i alla fall kan laga mat.

Nu håller vi på att planerar om vi ska ge oss ut med husbilen, kanske det i så fall blir till något varmare resmål det återstår att se.

2 kommentarer:

  1. Nog har vädret visat sig vara växlande. Bra att ni också fått ved, trots att det är en hel del arbete innan man kan elda.

    SvaraRadera
  2. Hoppas att Alonsos tandkött är läkt nu och att han gillar lite mjukare foder.
    Får ni fram husbilen så kanske en resa söderut skulle sitta bra. Men nätterna är fortfarande kalla, 5-9 gr i Spanien så det är knappast någon vårvärme innan solen kommit fram på riktigt. Vi vill avvakta lite med hemresan för att slippa frostnätter i Frankrike o Tyskland men vi känner av hemlängtan.

    SvaraRadera