Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 19 juni 2012

Spännande helg

I söndags var det dags för den andra SM-deltävlingen i Supermoto. Vädret var inte det bästa, det hade regnat väldigt mycket innan tävlingarna så banan var riktigt geggig på grusdelen. Som tur var sken det upp och vi slapp regn under tävlingen.

Det är alltid pirrigt när dom står i "waitingzon" innan starten.


Mellan racen blir det tid för vila för förarna och meckande för "teampersonalen".


Även denna gång hade vi utsikt över banan från parkeringen. Även katten var intresserad av tävlingarna.


Här är ett litet smakprov från ett av heaten.


Barnbarnet gjorde bra ifrån sig och ligger nu totalt 5:a efter de två inledande tävlingarna. 1:a ligger den superduktiga finländaren Asseri Kingelin och 2:a den rutinerade Henke Karlsson, dom är svårslagna.  

Efter tävlingarna åkte vi till Sjötorp, vid Göta Kanal, för nästa övernattning. Det är en fin plats även om vädret inte var det bästa. Vid ställplatsen finns tillgång till el, toaletter, duschar och vatten, vi har däremot inte sett någon tömning av avlopp eller toa. Vi betalade 185 kr inklusive el.


Svenska husbilarna var i minoritet, även husvagnar får stå på platsen.


I torrdockan låg det här renoveringsobjektet, den skulle inte jag vilja ha.


Efter Sjötorp åkte vi till västkusten. Vi stannade på ställplatsen vid Hunnebostrand. Man står på en stor grusplan, förut kunde man även stå vid kajen men det kan man inte längre. Det finns el, vatten, tömning och även duschar en bit bort. Det kostar 200 kr per natt inklusive el. Det är gångavstånd till centrala delen av Hunnebostrand med affärer och restauranger.

Husen ligger så himla fint vid havet och mellan höga klippor. Det är skillnad mot skärgården där vi kommer ifrån.I närheten av ställplatsen ligger St Görans ön. På den har man anlagt fina promenadvägar bland klippor och kajer.


På ön finns många små fina badställen.


Alonso blev badsugen så det blev att ta av sig skorna och gå i, det var förvånansvärt varmt i vattnet.


De här var lite annorlunda solbadare. Getterna kom åkandes på fördäck på skutan till vänster i bild. Skepparen gick sen omkring lite med dem i koppel för att därefter lasta in dom i en Volvo-kombi, en get i bak och en get i baksätet.


Idag har vädret varit kanon, dock lite blåst och inte så varmt i skuggan. Vi får se vart vi åker härnäst.

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Tänker på att vi är dåliga på att marknadsföra den rosa graniten. Vore det Bretange vore det många pilar, som visade vad vi skulle titta på! Tack för att du visade. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 2. Måste vara kul att hänga med barnbarnen på en sådan här tävling, förstår vi även om vi inte vet något om sporten. Men klart barnen gillar om man visar intresse. Hunnebostrand tycker vi också är fint, men man måste ju välja tid när man åker dit. Men västkusten är annorlunda om man jämför med Stockholms skärgård. Går nästan inte förresten. Kul med de där getterna. Hade människan dem som "hundar"? Verkar dock som ni har ett skönt husbilsliv, och åker dit näsan pekar, härligt. Trevlig midsommar 3 M

  SvaraRadera
 3. Oj så fint!

  Det ser lite läskigt ut där med mopparna, men kul att det går så bra för barnbarnet .-)

  SvaraRadera
 4. Det går riktigt bra i Motard-SM, vi hejar på inför nästa SM tävling! Häärligt ni hade på västkust ställplatserna!

  SvaraRadera