Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 16 juni 2012

Vi hamnade i Strängnäs

När vi åkte hemifrån i torsdags visste vi inte riktigt var vi skulle stanna för övernattning. Vi åkte ner till hamnen i Mariefred där det finns husbilsplatser. Det är endast ett fåtal platser och det visade sig att dom var för korta, om vi hade parkerat där hade vi blockerat för in och utfart till platserna. Det var bara att åka därifrån.

Nästa alternativ var då Strängnäs men vi har dålig erfarenhet av den ställplatsen eftersom det var mycket stök från ungdomar runt husbilarna på natten när vi var där sist. Bland annat vaknade vi av att de stod och gungade på vår husbil och elsladden hade dom dragit ur. Vi bestämde oss ändå för att ge platsen en ny chans. Den här gången hade vi tur, det var lugnt på natten, det enda som störde var en stor , förmodligen kommunal, gräsklippare som börjde att väsnas omkring oss tidigt på morgonen.

Ställplatsen ligger fint till, precis nere vi hamnen, den är dock ganska dyr kostar 200 kr per natt inklusive el. Vatten, toa, dusch och tömning finns i närheten. Bredvid finns en populär glasskiosk. 


Utsikten från framrutan kan man inte klaga på.


Vid kajpromenaden finns restauranger och caféer.


På promenadavstånd finns ett jättefint bad med stora gräsytor.


Badplatsen ligger som på en udde.


Nu har vi landat i Eskilstuna på vår väg till Örebro på söndag. Tyvärr är det dåligt väder för närvarande, igenmulet och regn och det verkar även vara dåligt väder i Örebro. Hoppas att det blir bättre till imorgon annars blir det inte kul för Supermotardåkarna.

4 kommentarer:

 1. Strängnäs ser väldigt trevligt ut och ligger på vår önskelista. Lite långt bara för en weekend resa.

  SvaraRadera
 2. Det såg väldigt fint ut där, och tur att ni fick det lugnare denna gången :-)

  SvaraRadera
 3. Det är ju tråkigt när det händer sådana incidenter, som ni vr ute för förra gången, men nu har ju skolorna slutat och andra intressen, kanske. Det verkar ju vara väldigt fint i Strängnäs, vi har aldrig stannat där tidigare. Kanske värt att pröva på. Håller tummarna för att ni får bättre väder i Örebro. Ha så kul! 3 M

  SvaraRadera
 4. Vi stannade i Strängnäs precis innan de öppnade för säsongen och stod gratis, med el... Lugnt och fridfullt var det då, men det var före skolavslutning och öppen glasskiosk :)
  Trivsam stad att promenera runt i, vi kommer säkert att återvända.

  SvaraRadera