Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 24 september 2012

Det blev pallplats för Max

I helgen gick den sista SM-deltävling i Supermoto på Sala Racing Park. Inför sista tävlingen låg Max, vårt barnbarn, på 5:e plats totalt i SM men hade chans att avancera. Banan är en av Max favoritbanor, dom har ännu inte fått klart någon grusdel utan banan bestod endast av en asfaltsdel vilket passar Max förträffligt.

Vädret var inte det bästa, banan var ordentligt blöt. I tidskvalificeringen hade Max den överlägset bästa tiden, han fick därför starta som etta i kvalheatet. Även i kvalheatet var han absolut bäst, fick därför poolposition i första Final. Max gjorde även otroligt bra ifrån sig i första Finalen, vann över tvåan med drygt 9 sekunder, tidigare skrev jag helt felaktigt nästan 1 sekund. Samma sak upprepades i andra Final, han körde som ett skållat troll och vann igen med drygt 13 sekunder. Han var jättelycklig när han fick ta emot första pris.   


I och med att han vann bägge finalerna tog han in på sina konkurrenter i SM totalt och klev upp till en tredje plats. Vann totalt gjorde den gamla rutinerade Henke Karlsson och tvåa blev Max teamkompis Fredrik Eriksson, här står dom med sina medaljer och bucklor.


Det var regnställ på i det dåliga vädret. Här ligger Max etta.


Här har precis Henke Karlsson vurpat efter Max. Det var flera som åkte omkull dock ej Max.


I den här filmen ser man hur överlägsen Max är, det är Max med mörka kläder och vit hjälm och nr 99 på cykeln.Gissa om det fanns en farmor och en farfar som var mäkta stolta efter helgen.

Nu väntar ytterligare en tävling i Belgien i oktober, hoppas att det går lika bra då.

6 kommentarer:

 1. OJ vad kul för er och såklart för Max!! Grattis!! Förstår att ni är stolta!!
  Själv är jag sån lipsill så jag hade nog stått och gråtit en skvätt. Men är det glädjetårar är det ju ingen fara.

  SvaraRadera
 2. Vi skrev i vår förra kommentar att vi skulle hålla tummarna för att Max skulle visa konkurrenterna "vart skåpet ska stå" och vad gör han om inte just det !
  Att vara så överlägsen på asfalt i blött väder tyder på att vi här har att göra med en verklig race talang - en egenskap Max kan ha stor nytta och glädje av vid en ev. fortsatt racing karriär i road racing eller i racerbil !
  Vi säger grattis och önskar lycka till i fortsättningen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja roadracing skulle verkligen passa Max, men då måste han trolla fram en massa sponsorer för där är det helt andra pengar det handlar om. Tack för att ni höll tummarna.

   Radera
 3. Jag kan känna in er stolta känsla!! Ha dé! /Elisabeth

  SvaraRadera
 4. BRAVO, det var et fantastiskt uppkörning. GRATTIS till en kämpe! Våra killar håller sig kvar i div 1, men inte pga resultaten utan pga att inget lag kommer upp från 2an :-)

  SvaraRadera
 5. Här kommer ett jättestort GRATTIS från Spanien!
  :-)

  SvaraRadera