Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 28 juni 2013

Ner mot Moseldalen

På torsdagsmorgonen gick färden vidare över Öresundsbron med siktet inställt mot Rödby för vidare tur med färjan till Puttgarden. Vädret var fint.


Det var inte så många besökare på stranden i Heiligenhafen. Det blev en liten prommis in till centrum för att inmundiga varsin brötchen, en med matjes och en med krabbsallad.


Vi låg en extra dag i Heiligenhafen men vädret var inte det bästa.

Därefter gick färden vidare till ställplatsen i Greven. Ställplatsen ligger vid en hamn med en liten färja som går över kanalen. Även här var vädret inte det bästa.


Vi hade bestämt att äta på den till synes mysiga restaurangen som ligger granne med ställplatsen, vi har hört mycket gott om den. Dessvärre var det en besvikelse, servicen var under all kritik. Först glömde dom av att servera oss den beställda ölen. Vi hade beställt varsin schnitzel men dom lämnade servitören till ett par som hade kommit långt efter oss. Det blev därför en lång väntan både på mat och dricka för oss och vi fick inte ens någon ursäkt utan bara ett leende från den som vi tror var ägaren och som hade tagit upp beställningen. Dit kommer vi definitivt inte att gå igen för att äta. Tilläggas kan dock att maten var god.


Sen var det dags för första ställplatsen vid Moseldalen som blev Sankt Aldegund, vädret var förskräckligt. Det blev inte tal om att ta ner cyklarna.


Dagen efter åkte vi till ställplatsen i Enkirch. Det är en fin och stor ställplats. Alonso fick nöja sig med att mesta tiden titta ut genom fönstret på grund av det dåliga vädret.


Lilla "Grålle" gick trots regnet ut en sväng. Vi tog en promenad in till byn för att handla, men på tillbaka vägen fick vi ett ösregn som gjorde oss genomblöta.


På den här ställplatsen finns plats för riktigt stora fordon.


Färden gick därefter vidare till en ställplats i Graach. Därifrån blev det dessvärre inga bilder. När vädret höll upp en stund tog vi ner cyklarna och trampade iväg till Bernkastel Kues som ligger bara några kilometer från ställplatsen. Det är ett riktigt mysigt gammalt ställe.


Intill kajen låg ett stort fartyg. I bakre delen av båten fanns hytter i två plan med fönster/balkonger ut mot vattnet. Vid fint väder är det nog mysigt att "kryssa" längs kanalerna.


Nästa stopp blev ställplatsen i Minheim, det är en kanonplats, stora och avskärmade platser med "plankor". Vädret var fortfarande inte bra, omväxlande regn och däremellan någon solglimt. På ställplatsen träffade vi flera trevliga svenskar, bland annat ett yngre par från Åkersberga som inte ligger långt från Ljusterö.


Trots vädret blev det en vända med tvättmaskinen.


I Minheim blev det en extra natt innan vi for vidare mot Neumagen Dhron, där hade vi hittat en ställplats i BorderAtlas som verkade fin. Det visade sig att den var riktigt fin, mysigt läge och fina platser.


Det fanns dusch och toaletter i sanitetsbyggnaden som var en gammal ombyggd båt. Det fanns el och WIFI.


Granne med ställplatsen ligger en mysig restaurang med uteservering och Biergarten.


Platsen för tömning och fyllning av tankar är ordentligt tilltagen.


Det finns gott om gräsytor för promenader med Alonso och där lilla "Grålle" kan sitta och hålla span på fåglar och dylikt.


Granne med ställplatsen finns en camping som också ser trevlig ut.


Nu kommer vi nog att ligga kvar här över helgen för att njuta av att se Formel 1 racet från Silverstone. Tilläggas kan att WIFI är billigt här mot förra stället vi låg på, här tar dom 2 euro för 24 timmar mot 2,50 för 1 timme på förra stället, snacka om skillnad. Dessutom är nätet snabbt här, på förra stället var det riktigt långsamt.

Vi har fått rapporter från barnbarnet som nu har åkt från Tjeckien till Estland, hans brutna ben förhindrar dessvärre att han kan vara med och tävla i EM. Nu håller vi tummarna för att benet hinner läka till nästa SM tävling i Sverige.

13 kommentarer:

 1. Kollar man på vädret så ska man nog undvika Tyskland några dagar :( Vi börjar fundera på att åka norr ut för där kommer visst ryssvärmen in :)
  Håller tummarna för bättre väder både här och söder ut. Ha de gott.

  SvaraRadera
 2. Gissa om vi två skulle vilja resa i era hjulspår?
  Det ska vi, men inte förrän i mitten av augusti och då blir det bl.a. besök på ställplatserna i Graach, den sedan i fjol nya ställplatsen i Traben-Trarbach, Minheim och Neumagen-Dhron !

  Trist att ni fick dålig service på restaurangen i Greven. Det händer ibland (dock mycket sällan) att ägaren får nån form av "spel" och serverar mat lite kors och tvärs... Vi tycker dock att ni ska ge honom en andra chans vid ett senare tillfälle !

  Eftersom ni ska tillbringa helgen i Neumagen-Dhron, så ska ni här få ett tips som ni inte kan tacka nej till... Besök Restaurang Cäpt´n Cook, som ni ju fotat här ovan, och beställ in deras "klassiker":
  "Winzerpfännchen", som kostar 15,80 Euro per person och som består av "Filetstreifen mit Bacon, Zwiebeln, Champignons, Zucchini und Tomaten" - detta är käk för husbilsresenärer det... Till denna rätt får man även potatiskroketter, men vi brukar alltid be om bakad potatis med deras underbara crème-fraiche till i stället !

  Nu håller vi gemensamma tummar för Fernando Alonso och Ferrari på Silverstonebanan i helgen!

  Må så gott alla fyra !

  SvaraRadera
 3. Vi rusar alltid genom hela Tyskland på en enda dag. Vi sover tillsammans med tradarna på Rasthouse. Vi får ta reda på alla ställplatser i Tyskland när vi blir äldre och inte kör hundratals mil varje dag. Vädret låter verkligen inte roligt. Kram.

  SvaraRadera
 4. Ååh vad ledsna vi blev att höra om restaurangbesöket på Grevens ställplats, vi gör ju två besök om året där, fattar inte vad som hänt, tur att maten höll måttet! Moselorterna är fina o trevliga för det mesta trist med vädret för närvarande. Forts bättre tur!

  SvaraRadera
 5. Hej på er. Vilka härliga bilder som gör en ressugen, även om ni haft tidvis lite otur med vädret.
  Nån gång måste man nog ner mot Moseldalen. Får se när tiden ska räcka till för en längre trip igen.

  SvaraRadera
 6. Det enda som kan gå snett när man styr mot Mosel är som nu när ni haft otur med vädret. Det är så vackert där och nästan alla ställplatser är kanonfina. Vi har alltid tyckt väldigt mycket just Moseldalen och numera tycker vi deras viner också är väldigt bra. Förr var de alldeles för söta, men idag är utbudet mycket bra. Har aldrig förstått att folk bara använder Tyskland som en genomfartsled, vi tycker det finns så många fina platser att njuta av. Hoppas ni kommer att ha skönt och att vädret blir bättre. Kram 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att Moselviner smakar jättebra. Vi tycker också att det finns många fina ställen i Tyskland för att inte tala om dom många ställplatserna man kan stå på. Kram

   Radera
 7. Verkligen gott om plats för riktigt stora husbilar där! Kan ju inte vara helt lätt att parkera en sån där stor amerikansk husbil med släp!

  SvaraRadera
 8. Trist med vädret, men ni har ändå fått se en hel del! Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
 9. Så synd att vädret inte är lite bättre - när solen skiner är ju allt lite trevligare.

  SvaraRadera
 10. Hoppas att vädret blivit bättre, Mosel är ju fint, det är ju trots allt mycket roligare när man kan sitta ute och mysa.
  Att köra autobahn försöker vi undvika, mycket trevligare de mindre vägarna.
  Nu har vi skaffat pass och vaccinerat våran kisse, så i år följer han med oss ut i Europa!
  Fortsatt trevlig resa.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Vädret kan man inte påverka även om man önskar att man kunde ibland. Det gäller bara att gilla läget, vara lite kreativ och gilla läget. Vi var nere i Moseldalen hösten 2012 och tog först sikte på Trier och följde sedan Mosel till Koblenz.

  SvaraRadera