Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 11 juni 2013

Ibland får man ändra sina planer...

I onsdags förra veckan bestämde vi oss för att åka ut med husbilen. Vår planering först var att åka till Grisslehamn och övernatta där några nätter, sedan skulle vi åka vidare till Öregrund och därefter till Gimo/Lunda flygfält för att titta när barnbarnet körde sin första SM-deltävling i Supermoto.

Vi tog kontakt med campingen i Grisslehamn för att boka plats, det visade sig att den var fullbelagd, dom lovade att ringa när dom kontrollerat om det eventuellt fanns någon plats vid Marinan. Vi väntade förgäves, dom hörde inte av sig. Vi ringde då till Sunnanö Camping vid Öregrund och där fick vi napp.

Det är många husbilar på vägarna nu, på färjan stod en Kabe framför oss, i bakgrunden ser man en riktigt stor färja glida förbi.


Vi har aldrig varit på Sunnanö Camping förut, det visade sig att den var jättetrevlig med ett mycket vänligt och serviceinriktat värdpar. Eftersom vi skulle ligga i Öregrund några dagar valde vi bort ställplatserna, där får man endast stå 24 timmar. Det är även bekvämast för våra små husdjur att ligga på camping där dom har gått om plats runt omkring sig. Det finns en liten shop och en restaurang som är öppen helger och vid högsäsong.


Det finns också en fin sandstrand och brygga där man kan bada ifrån.


Vi fick en fin plats med utsikt över vattnet.


Fina promenadvägar är det utefter vattnet.


Alonso som älskar vatten, badade två gånger. Han var inte så himla förtjust att gå i vid vassen men det gick bra ändå.


Öregrund är mysigt med många restauranger med platser att sitta utomhus. Från campingen gick det fort att cykla till Öregrund. Här sitter Anders med en kall öl och väntar på maten.


Vi åt strömmingsflundror med postatismos och rörda lingon, maten smakade smaskens. Vi reagerade dock på att det är avsevärt dyrare att äta och dricka här jämfört med när vi gick ut och åt i Benidorm. Men det är väl smällar man får ta.


När Alonso inte badade eller gick på promenad, stod han som vanligt på "span" i fönstret. Det blev många leenden när folk som gick förbi fick syn på honom.


På lördagen hände något mycket tråkigt. Barnbarnet Max tränade inför tävlingen på söndag och gjorde då illa sitt ben. Det visade sig att ena "benet" i benet gått av ovanför fotleden. Nu får han gå med någon form av plast-skena/gips i x antal veckor. Vi tycker så synd om honom som hade sett fram emot att tävlingssäsongen äntligen skulle börja. Vi får se hur många deltävlingar som han missar? I midsommarhelgen skulle han bland annat ha kört en EM-tävling i Tjeckien som vi även skulle ha åkt och tittat på. Nu får vi ändra våra planer och åka någon annanstans istället. Vi får se vad det blir, vi tänker så det knakar.

Vi håller alla tummar vi har för att Max nu tillfrisknar snart. Nu i veckan går han dessutom ut skolan, då dessvärre på kryckor.

11 kommentarer:

 1. Det där med motorcykel är inte helt ofarligt. En av våra grabbar, den yngste skadade sig för några veckor sedan vid endurolopp på Gotland. Alla våra grabbar kör så man har andan i halsen för jämnan. Men man vänjer sig. Hoppas att barnbarnets ben läker som det ska och att han återigen kan tävla. Håller tummarna. Men ni hittar säkert något annat kul att åka till, ha det så skönt med tankeverksamheten. Kram 3 M

  SvaraRadera
 2. Trevligt att läsa om er fina utflykt till Öregrund, men mycket tråkigt med Max olycka och skadade fot. Det är naturligtvis trist att detta inträffade inför årets första SM deltävling, men mycket trist med tanke på hans debut i riktigt stora sammanhang i Tjeckien.
  Vi kommer att hålla våra tummar så att det knakar och hoppas att det hjälper till så är läkningen går snabbt !

  Det ska bli spännande att få läsa om vart ni åker i stället ! Varför inte en tur ner till Belgiens atlantkust och till Ardennerna - god mat, god öl och mycket vacker natur !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har faktiskt haft våra tankar till Holland och Belgien, kanske besöker vi dessa länder. Tack för att ni håller tummarna för Max.

   Radera
 3. Vilken underbar bild på Alonso där han hänger ut genom fönstret! Förstår att folk ler när de går förbi!
  Tråkigt med skada. Förstår att såna risker finns i en sån sport, men inte kul när det händer.

  SvaraRadera
 4. Haha! Jag bara älskar "tittut-bilden" på Alonso :-)

  Vilka fina omgivningar!

  Vi har bara bokat på en camping en enda gång. Trodde att det kanske skulle vara fullt där utanför Aten och det kryllade inte av campingar direkt. Jag mailade en fråga och fick svar. På grekiska... Haha! Vi åkte dit, och det fanns plats :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det mesta bokar vi inga campingar utomlands men i Sverige brukar det vara ganska fullt.

   Radera
 5. Det var fina bilder. Synd om Max, men jag hoppas att han snart är igång igen. Alonso ser ut att må väldigt bra!! Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Sverige är fantastiskt! Fina vyer o aktivitet även för Alonso. Men det är svårt med reseplaneringen med idrottare i familjen, vi känner med er alla!

  SvaraRadera
 7. Vi börjar också tycka att det är betydligt bättre att övernatta på en camping när man har en liten fyrbent dam som passagerare i husbilen. Öregrund verkar vara ett trevligt resmål.

  SvaraRadera
 8. Fyn säger bara Fyn och den Danska ö värden runt den Ett paradis om man gillar skåne så har man skåne x 1000 Körsbär vid vägkanten slott och gods rökt fisk i hamnarna ( för övrigt utmärkta nattparkeringar även med hund)
  stränder med vit sand ja så fint och så nära

  SvaraRadera
 9. Så fint ni haft det.Och vilket härligt väder! Hoppas ni får en fin Midsommar också :)

  SvaraRadera