Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 13 september 2013

Planering inför vår resa söderut

Nu är det inte många veckor kvar till vi ska påbörja vår resa söderut. Planering pågår för fullt. Innan vi kan åka ska vi vara kattvakter åt barnbarnens katter men sen räknar vi med att komma iväg någon gång under andra veckan i oktober.

Vi har beställt ett abonnemang på SVT World och fått kort samt en modul som kortet ska sitta i och som sen stoppas in i vår Vantagereciever. Nu har vi haft lite bekymmer med att få det att fungera. För det första har vi inte Eutelsat 9 på vår reciever, som SVT World sänds ifrån,  utan vi har något som heter Eurobird 9. Nu har jag tagit reda på att det tydligen är samma satellit, dom har bara bytt namn. Vi har gjort en sökning av kanalerna på Eurobird 9, och får in en massa kanaler men inte SVT World. Nu får vi jobba vidare på det i helgen. Kanske någon kan tipsa oss som har haft samma problem.


Båten är parkerad i garaget under huset. Alonso var med och övervakade att den kom på plats. Vi kan konstatera att även denna sommar har vi inte åkt något med båten, däremot har barnbarnet åkt några gånger.


I månadsskiftet har Max varit och tävlat i Norge. Den sista augusti tävlade han i den sista deltävlingen i det Norska Mästerskapet i Supermoto. Han vann bägge heaten och kom därmed på första plats. På söndagen körde man en lagtävling vilken Max och hans Supermotokompis Ola var med och tävlade i. Även här hade norrmännen svårt att hänga med.
Det blev även här  en första plats för dom bägge svenskarna, riktigt kul.


Helgen efter var det dags för ännu en deltävling i det svenska mästerskapet, denna gång i Örebro. Där gick det inte så bra, Max vurpade i sista heatet och placerade sig därför inte så bra.


Vi håller alla tummar vi har för att dom kan vara med och genomföra tävlingen i Bulgarien, allt verkar tala för det, men innan dess går sista SM-deltävlingen i Eskilstuna den 28/9. Då ska vi vara på plats och heja på Max.

5 kommentarer:

 1. Vi förstår att det börjar klia i restarmen för det gjorde det för oss också !
  Hoppas det ordnar sig med parabolen och SVT World, i värsta fall får ni väl köra via Lindome på väg söderut.
  Jösses vad roligt att det går så bra för Max - vi kommer att hålla tummarna så det knakar inför kommande tävlingar !!!
  Idag har vi "gjort" Traben-Trarbach i kanonväder och i morgon kör vi ner till Minheim.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu börjar det verkligen klia för idag har vi haft riktigt ruggväder med strömavbrott nästan hela dagen. Ha det bra i Minheim.

   Radera
 2. Nog är det mycket pyssel att ordna innan man kommer iväg. Vi har inte börjat än. Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Vi ses i Benidorm området, vi ska bo på camp La Colina i Albir 14-21 Okt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul, ja då kanske vi ses om vi hinner ner till dess, vi åker nog hemifrån andra veckan i oktober.

   Radera