Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 18 oktober 2013

Nu är vi på väg

I tisdags var det så äntligen dags. Vi började med att åka till distriktssköterskan för influensavaccinering.

Redan från början blev vi varse att vår Formul 1 förare Alonso inte var fit for fight att köra, han somnade bakom ratten innan vi ens hade hunnit till färjan. Tilläggas kan att han hans plats, när vi kör, är i passagerarens knä.


Första stoppet blev hos Bengt i Örkeljunga, där var vi inte ensamma.

Nästa stopp blev i Heiligenhafen. Där har man tagit bort den förra servicestationen, så här ser det ut där nu. En ny servicestation hade man installerat vid duscharna och toaletterna. Den stationen ligger dock tokigt till, kan tänka mig att det blir kaos om flera bilar ska dit och tömma samtidigt, men att gå dit för att tömma toan duger den bra till.


Det var ganska tomt på stranden och baren var stängd.


Nu har vi stannat i Göttingen vid deras perfekta ställplats. Till vår förvåning blev den på kvällen så gott som fullbelagd.


Precis utanför ställplatsen ligger den stora badanläggningen. Att stå på ställplatsen kostar 9 euro, el kostar 0,50 euro per kilowatt och WIFI kostar 1 euro för 15 timmar.


Idag måste vi åka förbi denna husbilsfirma för vår kyl har börjat att krångla igen, får se om vi blir kvar här ytterligare dagar innan vi kan åka vidare söderut.


14 kommentarer:

 1. Hoppas det ordnar sig med kylen. Skönt ändå att ni är på rull. Vi har fortfarande en del pyssel runt min mamma innan vi kan åka. Kram Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket man måste tänka på när man har sina kära gamla kvar i Sverige, hoppas att ni kan åka snart. Kram

   Radera
 2. Usch! Det där med kylkrångel har vi fått nog av. Hoppas det löser sig för er, vad det nu är för fel. Hos oss var det kablar som gnags av mellan två plåtar och orsakade korslutning så att säkringen brann. Nu är det åtgärdat och kablarna isolerade. Vi hoppas kunna ge oss av runt den 25 okt. Håller tummarna för att det löser sig med kylen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre tror vi att det är styrboxen igen som vi bytte när vi var i Benidorm sist, vi avvaktar till vi kommer ner dit igen och ser om vi får skicka efter en box igen. Ha det bra på er resa söderut.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen att ni nu är på G, forts trevlig resa, hoppas dom får rätt på kylen för tropikvärmen verkar hålla i sig!

   Radera
  2. Skönt om värmen håller i sig ett tag till, förmodligen kommer vi att få vår gamla plats från förra vistelsen i Benidorm tack våra kompisar Maggan och Leif som redan befinner sig där. Tyvärr så kanske vi inte hinner träffas innan ni åker vidare. Kram

   Radera
 4. Inte bra att somna vid ratten sådär inte! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man tänkte ju att en formul 1 förare skulle hålla sig vaken lite längre.... Som tur är finns mattes knä att somna om i.

   Radera
 5. Lycka till på resan, men låt andre piloten vila. När vi hade hund, en "Schabrador", skulle hon alltid sova på min fot när jag körde. Det var ingen bra sovplats.

  SvaraRadera
 6. Lycka till på resan söderut och hoppas att ni får kylskåpet lagat. Det är alltid oroligt om man vet att man har något som inte fungerar till 100%. När vi har hundarna med i husbilen så ligger den ena hunden på passagerarens fötter och den andra mellan framstolarna. Jag hade hoppats att vi också skulle kunna åka söderut i höst eftersom mannen gick i pension i augusti men han blev erbjuden ett nytt jobb som han inte tyckte att han kunde säga nej till, så det är väl för mig bara att fortsätta och sticka och följa er blogg och drömma om värmen i söder.

  SvaraRadera
 7. Haha! Det var en usel chaufför... Hur kan han ha lyckats så bra i Formel 1?
  :-D

  Skönt att ni äntligen är på väg!

  SvaraRadera
 8. Tråkigt när saker och ting börjar krångla. Hoppas det löser sig, man är ju beroende av ett fungerande kylskåp. Kram, 3M

  SvaraRadera
 9. Hur e det, var e ni, kanske har ni boat in er nu?

  SvaraRadera