Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 3 oktober 2013

Nu är vi snart på gång igen förhoppningsvis...

Vi har fått flytta fram vår resa lite grand. Det är ju inte bara husbilen som ska bli godkänd i besiktningen utan även den mänskliga biten och där blev det lite påpekanden. Som tur var fick vi snabbt tid för "verkstadsbesök" och därefter åtgärdande av påpekandena. Så nu håller vi tummarna för att vi kan påbörja vår resa söderut under vecka 42.

I förra veckan inledde vi en lite förlängd helgresa med husbilen. Barnbarnet skulle köra sin sista SM-deltävling i Eskilstuna. Vi hade räknat med att komma iväg på fredagsmorgonen, men då katten hade bestämt sig för att gå en långpromenad i skogen kom vi inte iväg förrän på eftermiddagen, när hon behagade att komma hem. Vi åkte då till en ställplats som ligger centralt i Eskilstuna, bredvid Stadsmuseet. Det är en grusparkering med några platser skyltade för husbilar. Tyvärr så var dessa platser redan upptagna men eftersom det fanns gott om plats på grusplanen så parkerade vi och två andra husbilar på vanliga parkeringen, det fanns inga markerade parkeringsrutor utan bilar parkerade lite här och där. Kan tyckas lite snålt med platser för husbilar eftersom grusplanen var så stor.

På lördagsmorgonen åkte vi till Motorstadion, där parkerade vi inne i depån. Träningarna började straxt efter att vi kom dit. Det är alltid pirrigt när cyklarna står uppställda i waitingzon. Här står Max och hans teamkompis Hampus uppställda bredvid varandra.


Max hade tredje snabbaste tiden på tidskvalet och startade som trea i kvalheatet. Tyvärr fick han framhjulssläpp i en av dom första kurvorna och körde omkull. Som tur var gick det bra med honom och cykeln men det tog lite tid innan han fick upp cykeln och kunde fortsätta racet vilket innebar att han fick starta långt ner i i första Final.Oflytet fortsatte och i första Final körde han omkull på grusdelen. Han fick därefter en annan motorcykel över sig och tappade andan och bröt loppet. Som tur är har dom ambulanser vid banan som har kontakt med funktionärerna som är utposterade runt banan och i det här fallet behövde dom inte hämta Max men dom ville prata lite med honom och höra hur han mådde. Han kunde själv köra in i depån, men oroligt är det ju alltid när dom vurpar.


I depån var det dags för mecken att inspektera hojen och kompisarna att inspektera Max. Efter lite meckande var hojen i trim igen och Max var även fit for fight igen.


Efter att ha startat sist på 24:e plats körde Max upp sig till en 6:e plats och det var verkligen imponerande. Men lite surt tyckte han nog att det var. Eftersom han inledde säsongen med att bryta benet missade han två tävlingar och därmed missade han också chansen att få någon bra placering totalt i år.


Nu i helgen kommer nästa prövning då Max ska köra Lag VM "Supermoto of Nations" i Bulgarien. Då ska han tampas med den absoluta världsklassen i Supermoto, det ska bli himla spännande att följa, just nu sitter dom på flyget ner till Sofia.

För dom som är intresserade av Supermoto of Nations, läs mer här hur ni kan följa tävlingarna. Själva kommer vi sitta klistrade framför datorn.

4 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att det går i lås med er nya avgångstid nu då!
  :-)

  SvaraRadera
 2. sv: Den spanska sjukvården är helt fantastiskt bra! (Åtminstone det som jag upplevt här i Torrevieja, men jag har bara hört gott om den i övrigt också).

  SvaraRadera
 3. Verkligen roligt att få läsa att ni är "på gång" !!!
  Det ska bli MYCKET spännande att få följa Max tävlande i Bulgarien. Vilken höjdare för honom att få tävla i ett så stort sammanhang som i ett VM - mycket imponerande tycker vi och vi kommer verkligen att hålla våra tummar för honom och teamet !

  SvaraRadera
 4. Whou vilken onödig stämning inför er resa, vi håller tummarna ;-) Vi är ju som ni ser på bloggen äntligen på G!

  SvaraRadera