Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 18 februari 2014

Hjälp...... nu längtar jag till Sverige

Den här synen mötte Anders när han imorse gick ut och skulle rasta Alonso, pinjeträdslarverna hade ramlat ner från träden och kröp vid trottoaren. Som tur var syntes dom ju tydligt eftersom dom hade krokat ihop sig och bildade ett jättelångt "band". Men tänk om dom ligger på marken en och en då kan det nog vara svårt att se dom? Nu skulle jag vilja vara hemma i Sverige istället för jag är livrädd att Alonso ska nudda någon larv eftersom dom är så farliga för hundar. 

Jag har inte kunnat läsa mig till hur länge dom befinner sig på marken innan alla har krypit ner i jorden. Är det någon av bloggläsarna som vet under hur lång period man måste passa sig, kan det röra sig om veckor eller månader?4 kommentarer:

 1. De där rackarna är inte att leka med......länken nedan ger lite info om larverna.....

  Håll till godo och håll Alonso borta!

  Ulla

  http://www.svenskamagasinet.nu/article.197.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken. Jag har själv googlat lite men inte hittat hur lång tid dom kryper på marken innan dom kryper ner i jorden. En engelsk dam på campingen tror att dom bara är aktiva någon dag/dagar innan dom försvinner ner i jorden för att sen bli fjärilar. Vi får hoppas att det stämmer.

   Radera
 2. Åh fy så otäckt det verkar med dessa larver. Ja se till att hålla hunden borta.
  Ps våran Nogger blir bara sämre.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad tråkigt, tänker på er och lilla Nogger. Kramar från oss alla!

   Radera