Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 29 april 2014

Överstökat för den här gången....

Det har varit ett febrilt städande av husbilen sedan vi kom hem, och vi är inte riktigt klara ännu. Taket var otroligt skitigt, tog ett tag innan Anders tvättat det, nu återstår att tvätta lite noggrannare under takluckorna och på insidan av luckorna, invändigt är allt klart utom toalettutrymmet. Alla överkast, mattor och gardiner är tvättade. Det som återstår tar vi pö om pö när vi känner för det.


I fredags var det dags att åka av ön till fastlandet.


Den här resan blev inte så lång, den gick till besiktningen i Norrtälje.


Det är alltid lite nervöst innan dom är klara, om dom ska slå ner på något, den här gången gick det perfekt inte en enda liten anmärkning. Vi hade även vespan med oss i garaget för att se om dom eventuellt hade någon tid att även besikta den, på vår hemväg från Spanien löpte besiktningsperioden ut och vi fick körförbud på vespan. Tyvärr hade dom ingen tid över.


På lördagen hade dom däremot en drive för att besikta motorcyklar i Åkersberga, både drop-in och tidsbeställning så vi tog en chansning och tog husbilen och åkte dit. När vi kom dit var det fullt med motorcyklar som väntade på besiktning, vi kände oss lite som en katt bland hermelinerna bland alla dessa häftiga bågar. Förvånande nog tog det inte så lång tid innan det blev vår tur. Vi klarade oss bra där också, fick bara en liten anmärkning som inte kräver någon efterbesiktning.


Vi har fortfarande lite abstinens av att inte bo i husbilen längre, då får man göra så gott det går och mysa till det med lite grillning under markisen på tomten istället, till och med parabolen kom upp.


Det är sugpassning för vår bil på den här "ställplatsen", i normala fall står den på en annan plats på tomten under tak. 


Vi har haft ett härligt "sommarväder" i flera dagar men nu ska det tydligen bli sämre enligt väderrapporterna, men det är väl bara som det ska vara på Valborg och gilla läget, sen ska det tydligen bli bättre igen. 

Nu ska jag lägga in de nya platserna vi varit på under den särskilda fliken på hemsidan så kan ni närmare utforska var dom låg någonstans.

Tills vi hörs igen önskar jag alla en fin Valborgsmässoafton och en lika fin 1:a maj.

8 kommentarer:

 1. Skönt att få allting fixat! Vi skulle ladda vårt husbilsbatteri igår, men det gick inte, inte ens med hjälp hos bilmeken... Så nu har vi köpt ett nytt! Oväntad kostnad, men inte så mycket att välja på. Bra med nytt batteri i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Myys då allt är klart inför sommarsäsongen också, ni hade ork att ta tag i det, vi fastnade i trädgården annars hade vi blivit "överväxta". Valborg firades i Smålandsskogen på serie div 2 tävling nr 1. Robban med söner o Sebbe håller ställningarna för Hörbylaget som tog en 5e plats :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kula att killarna är igång igen. Tyvärr så skadade Max sig igen på tidig träning, har opererats i axeln så nu väntar vi på besked när han kan börja träna igen. Så jäkla typiskt och så himla synd om honom.

   Radera
 3. Lyckliga ni som har det värsta gjort - rengöringen av taket efter allt sanddamm som kom med vindarna från Sahara nere i Benidorm.
  Vi har vårt kvar, vi kom ju hem först i förrgår !

  Tid för besiktning av både husbil + personbil samt service av husbil är beställda.

  Kramar från oss två !

  SvaraRadera
 4. Grattis till dom braiga besiktningarna :-)

  På det där viset har ni ju supernära till "sommarstugan" :-)

  SvaraRadera
 5. Nog är det mycket att ta hand om när man kommer hem, men det är det värt! Elisabeth

  SvaraRadera