Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 13 april 2014

Hemma med blandade känslor....

Nu har vi kommit hem, eftersom det är en hel del att göra vid hemkomsten har bloggen fått vänta några dagar på uppdatering. Nu kommer en liten sammanfattning av resan mellan Peniscola/Benicarlo och Ljusterö.

Efter att vi lämnat camping Vizmar blev vårt första stopp ställplatsen i Platja d Aro. Vi hade hört att några som besökt ställplatsen tidigare, jag tror det var i höstas, hade sagt att området närmast tömning och dylikt var stängd för husbilar men nu var den öppen igen. Vi har aldrig sett så många husbilar där förut, flera av dom var svenskar och däribland ett par som vi träffat i Benidorm.Det stod bilar överallt....


även utefter gatan. Vädret var riktigt urrigt så det inbjöd inte till några längre promenader förutom prommisar med Alonso. Vi låg stilla en dag eftersom det var Formul 1 på tv. Ställplatsen är gratis den här tiden på året och det finns både tömning för tankar och toa samt man kan fylla vatten.


Vi åkte sedan vidare till ställplatsen i Gruisson, vädret var fortfarande riktigt urrigt.


Nu trivdes vår lilla kisse ypperligt för här kunde hon sitta och spana ut över vattnet. Även här träffade vi på paret från Benidorm och Platja d Aro, vi träffade även andra hemvändande svenskar.


Nu hade vi planer på att nästa stopp skulle bli på ställplatsen i Millau eftersom vi valde att åka A75:an. Vi hade hört att ställplatsen hade blivit ombyggd och att platserna därmed skulle ha blivit bättre, tidigare har vi bara kunna komma in på någon/några av platserna på grund av att vår bil är ganska stor. När vi kom dit fanns inte en enda husbil på platsen, vid närmare titt så kunde vi konstatera att platsen inte blivit lättare för oss att komma in på utan snarare tvärtom. Det stod även en skylt som jag kunde tolka till att husbilsplatserna var begränsade för husbilar på drygt 7 meter, vi åkte därför vidare, tyvärr missade jag att ta en bild.

Vi hittade en ställplats i Bordatlasen som skulle ligga norr om Clermont Ferrand, den låg i Saint-Pourcain-sur-Sioule. Det visade sig vara en jättefin ställplats direkt vid en flod. Den var gratis men skulle man utnyttja service i form av vatten och tömning så kostade det. Den låg i ett friluftsområde med fotbollsplan, tennisbanor och en poolanläggning som naturligtvis var stängd den här årstiden.


Platserna var markerade och det fanns plats att sitta på framför husbilarna vid floden. Framåt kvällen blev den ganska fullbelagd.


Här stortrivdes även vår lilla kisse. Det var promenadavstånd in till affärer och restauranger, platsen kan vi rekommendera om man åker samma väg som vi.


Nästa dag gick färden till Beaune, där hade vi sett att det skulle finnas ställplatser men det visade sig att dom var alldeles för små för vår bil därför tog vi in på den trevliga campingen som vi besökt många gånger tidigare.


Den är mycket välskött och denna fina rabatt låg framför receptionen.


Nu verkade dom ha rustat upp servicebyggnaden även fast dom var fina förut också.


Vi brukar parkera på platserna som ligger bakom restaurangen för dom är lätta att komma in på.


Platserna är både djupa och breda så det är inga problem med stora bilar men däremot kan det vara värre att komma till en del platser på grund av häckar och dylikt.


Därefter åkte vi till en ställplats som låg i Pont-a Mousson, precis vid floden Mosel. Den låg vid en hamn och var riktigt mysig.


Vi stod vi vattnet med en fin gräsyta framför oss, en perfekt plats för vår kisse. Vår närmsta granne var från Ungern och dom hade också en kisse, dom var även på väg hem från Spanien. Flera svenska husbilar kom dit till kvällen, också på väg hem från södern.


Det fanns stora ytor med platser.


Det fanns även en plats för husbilar lite längre in vid hamnen närmare servicebyggnad med toaletter, dusch och restaurang. En särskild plats fanns för tömning och fyllning av vatten. Det var promenadavstånd till affärer och restauranger. Även den här ställplatsen kan vi  rekommendera.


Därefter gick färden vidare till ställplatsen i Trier som ligger jämte campingplatsen. Där träffade vi på ett par bloggare som även de var på hemväg från Spanien. Vädret var urrigt och inga bilder blev tagna.

Nästa stopp blev ställplatsen i Greven. Vi hade planerat att vi skulle gå och äta på restaurangen jämte ställplasten om det var fint väder, men naturligtvis så regnade det så det fick bli mat i husbilen istället, även här kom inte kameran fram.

Färden gick vidare till ställplatsen i Travemunde som ligger nere vid fiskhamnen, även här hade vi bestämt att äta ute, men skitväder som vanligt så det fick bli fishbrötchen zum mitnehmen istället. Som tur är finns matställen precis utanför ställplatsen. Den här utsikten hade vi från frontrutan.


Vi hade inte lust att åka hem ännu så vi stannade till på ställplatsen i Burg, tidigare har vi stannat i Heiligenhafen men eftersom vi hört att den nu liknar en byggarbetsplats så valde vi Burg istället. Vid närmare eftertanke så är egentligen Burg mycket bättre med fler affärer och matställen. Det som drar ner lite är att ställplatsen vid järnvägsstationen inte är så rolig, men tågen stör inte.


Naturligtvis blev det ett stopp hos Bengt i Örkelljunga. Vi var in och tittade på deras husbilar men fastnade inte för någon, vi är nog lite utav Concordenördar och har svårt att tänka oss något annat märke.

Därefter planerade vi ett stopp i Gränna men for vidare eftersom ställplatsen utanför campingen var stängd. Det blev därför en natt på Östgöta Campings Quickstopp, när vi kom dit fanns där en husbil men flera kom innan kvällen.

När vi passerade Åkersberga och åkte mot färjeläget vid Östanå började vår kisse trava fram och tillbaks i husbilen. Hon gick och satt sig vid framrutan och sniffade vid utblåsen. Det verkar som att hon känner igen sig när vi börjar närma oss Ljusterö, det är väl en kombination av både synintryck och luktintryck, vi har märkt att hon gjort likadant när vi varit borta någon längre tid. Ett märkligt fenomen tycker vi, Alonso reagerar inte på samma sätt. När vi kom hem var däremot bägge överlyckliga, Simone försvann meddetsamma och Alonso sprang omkring lös och sniffade överallt.


Nu består dagarna av mycket plockande och tvättande. Det är tur att man har husbilen på tomten så man kan ta det pö om pö.

Dom nybesökta platserna kommer jag att lägga in under fliken "Besökta ställplatser och campingar" så småningom.

Vi kan sammanfatta denna övervintring med att vi haft det jättebra, fint väder och bara smärre bekymmer med bilen i form av problem med kylen och värmaren men det kom vi tillrätta med i Benidorm. Vi kan också konstatera att det denna vinter varit ovanligt många svenskar på samma camping som vi, förra vintern var vi som mest fyra ekipage samtidigt men nu har vi varit cirka femton som mest. Får vi ha hälsan så kommer vi med all säkerhet att återkomma till camping El Raco och Benidorm även nästa höst. Vi tycker att det varit extra roligt att många har följt oss på vår blogg. Ha det nu så gott alla bloggvänner så hörs vi nog snart igen.

12 kommentarer:

 1. Välkomna hem, nu får ni njuta av den svenska våren som har tagit paus ett tag som tur är.

  SvaraRadera
 2. Man får tacka för härlig läsning av er blogg , det dröjer några år till innan vi kan övervintra i söder. Men vi ska ner i sommar o kolla in . Åker veckan innan midsommar. Ett ställe är den campingen ni var på bl.a.
  Många tack o ha de bra..

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem alla 4:a, kul för hund och katt att få springa runt lösa igen.
  Tack för att ni delat med er av eran vinter resa.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Birgitta Karreman14 april 2014 08:35

  Tack för denna gången :-) följer er trevliga blogg under era vinterresor. MYCKET trevlig och informativ. Vi kör Spanien höst och vår men har inte övervintrat än, kanske nästa vinter, ni ger inspiration !

  SvaraRadera
 5. Välkomna välbehållna hem! Vi hade sånär också valt att köra via Millau men det flöt bra via Lyon trots allt men retfullt med A avgifterna det hållet :-)

  SvaraRadera
 6. Välkomna hem! Helt rätt tid, nu börjar det bli fint väder i Sverige! :)

  SvaraRadera
 7. Mycket trevlig och informativ blogg du har. Vi har varit på ungefär samma ställen...åtminstone på hemvägen. Men nya tips på ställplatser är alltid kul. Roligt att läsa om husdjurens reaktioner. Glad sommar från Solan Rhann i Bromma.

  SvaraRadera
 8. Välkomna hem till er vackra ö och ett stort varmt tack för all trevlig läsning i vinter. Passar på att önska er en riktigt Glad Påsk med en varm Kram ifrån oss...

  SvaraRadera
 9. Välkomna hem till den vackra våren och förhoppningsvis värmen! Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Välkomna hem - och Glad Påsk!
  :-)

  SvaraRadera
 11. Det har varit trevlig att resa med, fast på avstånd.Välkomna hem igen. Kram & Glad Påsk

  SvaraRadera
 12. Det har varit trevligt att resa med er, om än på avstånd. Välkomna hem & Glad Påsk.

  SvaraRadera