Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 6 juni 2015

Äntligen nu tror vi problemet är löst.....

I onsdags åkte vi ut med husbilen efter vårt besök hos Forsbergs Fritidscenter i Stockholm. Vi hann inte mer än laga mat en gång i ugnen förrän det det var samma problem med ugnsluckan, den gick inte att stänga och nu var den värre än någonsin.

Kan det här vara lösningen?????


Vårt mål för utflykten var Trosa, platserna närmast gästhamnen var fulla, men på den andra platsen var vi nästan ensamna.


Vädret kunde man inte klaga på. Efter att vi konstaterat att ugnen återigen var trasig började vi leta på nätet och fick tips från en medlem på Husbilsklubben som varit med om samma problem och fått hjälp av Electro Service i Norrköping, nästa dag begav vi oss därför dit. Dom lovade att hjälpa oss redan nästa dag.


Skeppsdockans camping blev därför ett lämpligt mål att åka till. Här fick vi en plats närmast kanalen.


Redan kl 08.00 på fredagen var vi på plats hos serviceverkstaden, som avtalat, dom sa att man måste byta hela ugnsluckan och dom hade beställt en från centrallagret i Jönköping, som anlände till dom under natten. Det tog dom två timmar för två man att utföra jobbet. Vi måste verkligen ge dom en eloge för deras mycket serviceinriktade personal såväl i kundmottningen som på verkstan. 


Sen begav vi oss tillbaks till campingen igen, och på dagen cyklade vi in till Söderköping. Efter att vi lagat mat i ugnen kunde vi konstatera att ugnsluckan kändes helt annorlunda än när vi hämtade nya bilen, den gick mycket lättare att öppna och stänga nu.


Det var inte mycket folk på stan.


Här på campingen har det skett en del sen vi var här sist, dom har bland annat utökat platserna.


Dom har även gjort en ny infart till campingen, som dock inte var öppnad ännu. Vid pilarna kan ni se bland annat den nya vägen och dom utökade platserna.


Idag på Nationaldagen regnar det tyvärr så det blir ingen cykeltur idag. Imorgon åker vi vidare norrut, får se var vi hamnar.

1 kommentar:

  1. Förstår att ni är glada att ugnen fungerar, äntligen.
    Vi tycker dom platserna som ni stod på i Trosa är dom finaste, nära vattnet, dock utan ström.
    Fortsatt trevlig helg.
    Kram

    SvaraRadera