Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 13 februari 2016

Nu får man passa sig....

Nu har dom jäkla pinjeträdslarverna, caterpillerna, kravlat sig upp på trottoaren straxt nedanför vår camping. Jag, Birgitta, blir nästan hysterisk när jag ser dom, är så himla rädd att Alonso ska skadas av dom. Nu hoppas jag bara att dom snart kryper ner i jorden så man slipper se eländet.


Vi har haft ett antal blåsiga dagar nu men det är varmt, imorse hade vi 19 grader ute när vi vaknade. Det verkar som det har blåst i hela Spanien och även i Portugal.

En sak som oroar oss lite är att man verkar strama åt den så kallade fricampingen i både Spanien och Portugal, ställen där husbilar tidigare har kunnat stå gratis har man nu satt stopp för. Hur ska det bli i framtiden om alla fricampare måste in på campingar eller arrangerade "ställplatser"? Dom kommer ju inte att räcka till, vår camping här i Benidorm är full och har varit det länge. Vi har även hört om andra campingar och ställplatser där man måste stå på kö för att komma in, och antalet husbilister ökar ju bara år från år. Hoppas att man sätter fart med att bygga ut campingarna eller bygga nya och att antalet ställplatser också ökar eller byggs ut. Det är ju inte roligt om man måste binda upp sig lång tid innan man ska åka och boka plats. Då försvinner ju lite av känslan att man åker dit man för tillfället känner för att åka, det är ju det som är tjusningen med husbil även om vi har valt att återkomma till vår övervintringsplats i Benidorm flera år så har vi ju ändå haft möjlighet att välja någon annan plats om vi velat gör det.

5 kommentarer:

 1. Usch ja vi såg också caterpillarna idag så det blev till att bära Chivas. Vi hörde att de sprutat på campingen för ett tag sedan. Men dessa vi stötte på idag var utanför staketet där många rastar sina hundar. Usch Usch!

  SvaraRadera
 2. Blåst har vi haft nu på 4:e dygnet järk, måste ha med Ilninjo vinden att göra, den har ju rört på sig igen, minns förra gången, då talar vi stormar här i söder :-/
  Verkar vara fart på campingbyggare igen tror inte vi övervintrare får problem med favoritcampingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hoppas att det blir lite fart på campingbyggare. Läste att Orange Grove och ställplatsen bredvid dom jobbar på att dom ska få öppna igen, vi håller tummarna för det. Hos oss verkar blåsten ha lugnat ner sig lite nu.

   Radera
 3. Hej !
  Roligt att läsa om alla Era upplevelser och erfarenheter. Vi planerar att åka på en resa med vår husbil till hösten/ vintern. Köpte en Frankia 840 FDL i somras. Vi är jättenöjda. Det vi undrar över är bl.a hur det är med campingar framförallt vid Algarvekusten. Vi har två unga labradorer . Strövområden intill campingen är då ett plus. Måste man boka i förväg ? Finns det gott om plats ? Vore jättekul om Ni kan dela med Er till oss på vår mejladress: info@skolreseaventyr.se

  Med de bästa hälsningar

  Anki och Ted Ljungqvist från Gotland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har dessvärre inte varit i Portugal så där har vi inga tips att ge. Däremot finns det en hel del strövområden för hundar här i Benidorm förutom när det är tid för pinjeträdslarverna att trilla ner, då vågar vi inte gå i "skogen".

   Radera