Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 2 februari 2016

Gamla stan på en söndag...

Att strosa i gamla stan på söndagar är alltid häftigt, det är så mycket folk som är i farten och mestadels är det spanjorer. Alonso blir lite orolig när matte kommer på efterkälken. Vi tänkte att vi skulle se hur det går med restaureringen av vårt tapasfavoritställe, nu var det förtäckt och man kunde inte se hur långt det hade fortskridit. 


Istället stannade vi till på tapasbaren snett emot Cava Aragonesa. Där var det var fullt med folk och stämningen var hög.


Den här gången blev det en tapas med skaldjursröra och en med tonfiskröra och till det en kall öl.


I nästan varje gränd finns det restauranger, barer och tapasställen.


Här är en liten restaurang med musslor som specialitet.


Efter gamla stan hade vi tänkt oss ett litet stopp på Tiki Beach men se där fanns inte ett bord ledigt. Det fick därför bli en cykeltur lite längre fram utefter Levantestranden. Det var även fullt med folk på strandpromenden.


Inte så mycket folk på stranden trots att det var kanonväder.


Tills slut hamnade vi på restaurang Roman och där skulle det tydligen bli en släktträff, dom samlades på promenaden för ett gruppfoto och sen hade dom reserverat bord inne på restaurangen, många pussar och kramar blev det men dock inte för oss.


Igår tog vi en ny cykeltur till Levantestranden och nu fanns det ett ledigt bord på Tiki Beach. Utsikten och vädret kan man inte klaga på, det har tydligen inte varit så varmt här sedan i januari 1955.


Ofta är det liveframträdande på Tiki Beach och den här gången var det en som spelade många engelska hits till mångas glädje.


Vi förundras varje dag över det fina vädret, hoppas att det fortsätter i samma spår.

7 kommentarer:

 1. Vi njuter också av det vackra vädret och glädjen att få åka runt i gamla kända kvarter. Vi var på Roman i förrgår och njöt av utsikten och pulsen på stranden

  SvaraRadera
 2. Vi njuter också av det vackra vädret och glädjen att få åka runt i gamla kända kvarter. Vi var på Roman i förrgår och njöt av utsikten och pulsen på stranden

  SvaraRadera
 3. Åh, tapas kan jag sakna! Det börjar iofs finnas på vissa barer i Stockholm (alltså inte bara tapas-restauranger), men det är oftast ganska dyrt...

  SvaraRadera
 4. Vi var på samma Tapas bar (snett emot La Cava Aragonesa) i onsdags tillsammans med våra svenska vänner som är här och hälsar på !
  När vi passerade Aragonesa, så var det full verksamhet där inne och hela köket är utrivet - räkna med minst en månad till innan dom öppnar på nytt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då hinner vi inte dit innan vi åker hem, får bli till hösten igen.

   Radera
 5. Ja, tapas är riktigt gott! Utsikten var det ju heller inget fel på!

  SvaraRadera
 6. ja en smarrig räktapas hade suttit gott till den portugisiska ölen som vi just nu intar

  SvaraRadera