Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 24 mars 2016

Ännu en bit på vår resa norrut...

Efter 10 härliga dagar lämnade vi så camping Bon Repos i Sant Susanna. Färden gick vidare till Platja Aro, där möttes vi av denna fina fågel i rondellen in till husbilsplatserna.


Nu fick man plötsligt stå ute på gatan som man inte fick när vi var här sist. Gissa om vi blev snopna när vi träffade på bloggaren Inger och hennes man Ingemar, dom har vi tidigare träffat på här och på en del andra platser.


Vi hittade en plats inne på husbilsområdet. Där stod vi i tre nätter när det helt plötsligt kom upp kravallstaket med skyltar om parkeringsförbud. Enligt en tysk så skulle nu ställplatsen stänga för säsongen och öppna först i höst. 


Då var det inte mycket annat än att åka vidare.

I Perpignan blev det lite jobbigt, där var rätt som det var vägen avstängd på grund av någon demonstration. Hur skulle vi nu ta oss vidare igenom centrum?


Efter mycket om och men på smala gator lyckades vi ta oss vidare, lite svettig blev man. Färden gick vidare till Gruisson men där såg det så här ut så det blev en snabb visit med övernattning och sen vidare igen.


Dagen därpå åkte vi till favoritstället Palavas les Flottes. Där är så himla mysigt att gå längs kanalen.


Vi hade tur att samma långa plats som vi stått på tidigare var ledig.


Det var liv och rörelse på torg och gator eftersom det var helg.


Vi nöjde oss dock med att inhandla en rejäl påse med färska musslor. Alonso var lite konfunderad över hur lång tid det skulle ta innan det blev mat. Musslorna räckte till mat i två dagar men mycket skrubbande blev det, men Anders tyckte att de franska musslorna var mycket lättare att få rena än dem i Spanien, smaken skiljde dock inte nämnvärt. Här i Palavas träffade vi ett par svenskar som hade varit nere på Husbilsklubbens Boulemästerskap, det var trevligt. I helgen gick det första Formula 1 loppet för i år, gissa om vi blev ordentligt skärrade när vi såg kraschen som Alonso råkade ut för. Det blev bara skrot av bilen, man kunde knappt se att det var en bil, men han klev helskinnad ur, tack och lov för det. Det var länge sen man såg en sån otäck krasch.


Efter tre nätter i Palavas åkte vi vidare till ställplatsen i Tournon sur Rhone, där hade vi också tur som fick en av de långa platserna. Platsen duger som övernattning, det finns vatten och tömning men i övrigt inte så mycket annat.


Dagen därpå åkte vi till en annan favoritställplats i Baumes les Dames, där träffade vi hunden Syrran med matte och husse som också tillbringat vintern på El Raco i Benidorm. Tyvärr så missade jag att ta något kort.

Därefter åkte vi till ställplatsen i Ladenburg och där var också Syrran. Vi hade tur som fick en av de långa platserna så vi behövde inte koppla av släpet.


Vi fick tips från Syrrans matte Birgitta att man kunde åka väg 27 för att slippa åka i Kasselbackarna, och det tog vi till oss. Det var en jättefin väg och den ledde upp till Göttingen där vi tänkte tillbringa vår nästa natt. Vi hade tur att det fanns en ledig plats, dock inte en av de långa som vi stått på tidigare utan vi fick kopplat loss släpet men det gick bra det också. Nu ikväll är det helt knökfullt.


Imorgon åker vi vidare upp mot Burg, återstår att se om vi även har tur där och får en plats på ställplatsen.

Glad Påsk önskar vi nu alla våra vänner och bloggläsare.
4 kommentarer:

 1. Roligt med överraskande möten! Inger och Ingemar träffade vi i Valencia förra året :)

  SvaraRadera
 2. Många fina platser ni varit på! Ha en fortsatt bra påsk!

  SvaraRadera
 3. Häftiga upplevelser och kanonbra tips (från Ladenburg), vi lättar härifrån den 31/3 och ska i storts sett samma väg! Forts GLAD PÅSK på hela ekipaget!

  SvaraRadera
 4. Just nu i Palavas les Flots...TAck för tipset om LAdenburg. Kan bli aktuellt framöver...Solan

  SvaraRadera