Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 29 mars 2016

Hemma igen....

Efter att vi övernattat i Göttingen fortsatte vi vår resa norrut. När vi lämnade ställplatsen stod det lika många husbilar utanför på parkeringen som innanför.


Vi hade först tänk att vi skulle åka till Burg men ändrade oss och beslöt oss för att åka till Heiligenhafen istället. Vi valde den gamla ställplatsen som ligger i änden av Binnensee. Det är en bra parkering för husbilar men det finns ingen service, bara några soptunnor. Vi var lite osäkra om det skulle finnas plats eftersom det var påskhelg, men det fanns gott om plats. När vi vaknade sken solen men efter en stund så la sig dimman.


Man får tänka sig för lite hur man ställer sig för det finns bara en öppning i staketet ut mot gatan och vill det sig riktigt illa och man parkerar längst in så kanske man får svårt att ta sig ut.


Därefter åkte vi till Gasoldepån i Burg Stakken och fyllde vår spanska flaska.

En övernattning till blev det innan vi for hem, nämligen på den stora parkeringen i Gränna. Ställplatsen var öppen men eftersom vi inte var i behov av någon service valde vi istället den allmänna parkeringen som vid den här tiden på året är avgiftsfri.

Det kändes lite konstigt att köra ombord på Ljusteröfärjan efter så lång tid hemifrån.


Vår lilla kisse måste som vanligt smyga sig fram och lukta på hemmaluften, den känner hon igen på långt håll.


Nu var det lite extra spännande att komma hem eftersom vi skulle bekanta oss med den nya fyrbenta familjemedlemmen Morris, en liten Fransk Bulldog, som nu tillhör sonens familj. Alonso och Morris började leka meddetsamma som om dom aldrig hade gjort något annat. Lite kärvare var det dock mellan Morris och vår lilla katt, trots att Morris bor tillsammans med två katter och vår katt bor med Alonso. Men vi får väl se dom vänjer sig väl.

Nu har man en hel del att ta rätt på, tvättmaskinen har gått i ett kör. Återstår tvättning av husbilen ute och inne men vi tar det lite pö om pö.

Vädret var väl något så när i påsk men nu är det råkallt och det regnar till och från. Då tänker man som varje år, varför åkte vi hem så tidigt, men det är ju ändå kul att vara hemma hos barn och barnbarn. Tids nog åker vi ut igen.

7 kommentarer:

 1. Visst är det trevligt att komma hem till barn och barnbarn. Vi är också på väg hemåt, men det lär ta några veckor till innan vi träder på svensk mark. Det är väl alltid så att när man börjar åka hemåt så längtar man ännu mer efter familjen. Fint väder med värme och bad kommer säkert till Sverige också ....så småningom. Skönt att resan hem gick bra i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Visst är det trevligt att komma hem till barn och barnbarn. Vi är också på väg hemåt, men det lär ta några veckor till innan vi träder på svensk mark. Det är väl alltid så att när man börjar åka hemåt så längtar man ännu mer efter familjen. Fint väder med värme och bad kommer säkert till Sverige också ....så småningom. Skönt att resan hem gick bra i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis som du skriver att man längtar hem mera när man väl har satt igång hemresan. Önskar er en fin hemresa och hoppas att det är varmare väder när ni kommer hem.

   Radera
 3. Välkomna hem, skönt att få bekräftat att resan gått bra!
  Vi stannar på Raco fram till den 17/4 då vi sakta rullar norrut igen och räknar med att vara hemma i mitten av maj.
  Vi tänker också stanna en längre tid på Bon Repos Camping i Santa Susanna - vi gillar den lika mycket som ni gör !

  SvaraRadera
 4. Hei!
  Interessant å følge med på bloggen deres. Ser ut som dere har det bra på turene rundt omkring. Her i Midt Norge venter vi på at våren skal komme skikkelig i gang, så vi kan starte bobilsesongen her også.

  SvaraRadera
 5. Det var ju en fin hemresa. Jag tror djuren vänjer sig vid varandra så småningom. Ha d+e bra på hemmaplan också!

  SvaraRadera
 6. Ja nu har ni varit hemma några dagar och vi hoppas att allt går bra med djuren. Måste vara underbart att få känna o lukta på den svenska våren även om det kan vara lite kallt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera