Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 29 juli 2012

Bättre sent än aldrig

Det har varit lite dåligt med uppdateringar men bättre sent än aldrig. Förra veckan åkte vi ut på en liten tripp. Vi hade bestämt att vi skulle åka till Öregrund och utforska de nya ställplatserna där. Vi var lite oroliga över om vi skulle få någon plats eftersom vi var ganska sent ute på eftermiddagen. Men döm om vår förvåning när vi kom till Västerhamn, två platser var lediga. Platserna ligger alldeles vi vattnet, vid Västerhamn finns 5 platser för husbilar. Det finns ingen service men å andra sidan står man gratis.


Framför platserna ligger en parkering för personbilar, bakom är det en grönyta och sedan klippor.


Det är promenadavstånd ner till centrala Öregrund, tar bara några minuter, med bryggor, affärer och restauranger.


Vid bryggan låg en båt med en tändkulemotor. När den skulle startas fick man använda en blåslampa.


Så här häftigt lät det när den startades.



Alonso blev sugen på att bada vid ställplatsen, det var ganska varmt i vattnet.


Det finns en hel del restauranger, där var även Alonso välkommen, Anders ser lite trött ut men det beror nog på att han ännu inte fått något kallt att dricka.


Det finns även 3 husbilsplatser nere vid gästhamnen, i anslutning till dessa finns en servicebyggnad som man får utnyttja, även dessa platser är gratis. Själv föredrar vi nog platserna vid Västerhamn eftersom där är ett lugnare läge. För samtliga husbilsplatser gäller att man får stå 24 timmar.


När vi varit i Öregrund i 2 dagar åkte vi vidare till Grisslehamn. Det visade sig att det var Grisslehamnsdagen när vi kom dit så det var kaos på vägarna och campingen var fullbelagd, trots det lyckades vi ändå få en plats på campingen direkt vid vattnet. Här samsas husbilar, husvagnar och båtar med varandra.


Kvällsutsikten från dörren går inte av för hackor.


Även här blev Alonso sugen på att bada.


Idag har vi hejat på Alonso som körde i Ungern, han startade som 6:a och hamnade till slut som 5:a. Han leder fortfarande totalt sett.

Nu har vi haft fint väder några dagar och riktigt varmt, hoppas att det håller i sig.

3 kommentarer:

  1. I Öregrund och Grisslehamn har vi varit för några år sedan, men jag tror inte vi hittade till ställplatsen. Ser ju jättefint ut och gratis är inte fy skam, nu när de flesta ställplatser tar ordentligt betalt särskilt när det är vattenutsikt :)

    SvaraRadera
  2. Den platsen som ni hade i Grisslehamn på campingen , stod vi också på när vi var där tidigare i år. Härligt med vatten så nära.

    SvaraRadera
  3. Ibland kommer livet emellan och då finns det inte alltid tid för bloggen. Otroligt vad fina och njutbara platser det finns i vårt land.

    SvaraRadera