Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 6 juli 2012

Vår fortsatta resa utmed Västkusten

Efter Hunnebostrand begav vi oss till Kungshamn för att fira midsommar på Solviks camping och stugby. Vi hade fått tips via Husbilsklubben att man anlagt nya "ställplatser" uppe på klipporna. Vi har tidigare varit på campingen och tycker den är trevlig och den har ett bra läge med cykelavstånd till Smögen.

Platserna låg högt och vackert, en del platser hade utsikt över vattnet bland annat vår plats. Man stod med bilen på grus och det fanns en yta med konstgjort gräs där man kunde ställa utemöblerna. Det funkade jättebra, bättre än gräs eftersom man inte drog in smuts eller gräs i bilen. Vid varje plats fanns en elstolpe. Det som är en nackdel är att det inte finns något dricksvatten eller tömning uppe på berget. Det är ganska långt till servicebyggnaderna på campingen, men eftersom vi har stora tankar för färskvatten och avlopp så funkade det bra för oss. Avgiften var 230 kr per natt inklusive el.


Här har man utsikt över vattnet. När vi kom var det inte många bilar på platsen. Till helgen anlände fler och fler bilar men det fanns ändå flera platser lediga på midsommarafton. Vi hade strålande solsken ett par dagar.


När vi åkte därifrån på söndagen stod bara några enstaka bilar kvar, vädret hade då blivit sämre.


Nere vid campingen finns några husbilsplatser precis vid vattnet, där fick man betala 130 kr mer jämfört med platserna där vi stod, men man har då betydligt närmare till all service.


Naturligtvis cyklade vi ner till Smögenbryggan när det var fint väder. 


Naturligtvis var vi även till en av restaurangerna och åt en riktigt smarrig räksmörgås, den var så stor och överfylld med goda räkor så vi blev proppmätta.


På nästa etapp begav vi oss till Bua, som ligger i närheten av Ringhals. Där finns en stor och fin ställplats. Det finns många platser, breda och ordentligt utmärkta med nummer för varje plats. Det finns elstolpar och ett jättefint servicehus. Avgiften var 170 kr per natt inklusive el.


Platsen ligger precis nere vid vattnet. Det är gångavstånd till affär och bad.


I servicehuset finns toaletter, duschar och tvättstuga, utanför finns vatten och tömning.


Nästa etapp blev till ställplatsen i Gränna, också en bra plats med service, kostnad 140 kr inklusive el.


Platserna är avskärmade med betongfundament från den stora parkeringen, platserna är breda och bra.


Därefter var vi inte riktigt redo för att åka hem ännu. Vi stannade därför till i Trosa för att se hur det såg ut där. Vi hade läst på Husbilsklubben att dom hade ändrat platserna. Vi blev positivt överraskade. Man hade flyttat husbilsplatserna på parkeringen, dom låg nu meddetsamma till vänster om bron. Dom hade satt upp en skylt om vad som gällde för parkeringen. Det kostade 100 kr per natt men man har då tillgång till all service som finns vid gästhamnen, som ligger en liten bit därifrån. Dom hade till och med där en ordnad plats för att tömma toan. Vi betalar hellre en avgift för att stå där när man vet att man är välkommen och att man har tillgång till service, dock inte el. De sex platserna vid gästhamnen finns kvar och där har man tillgång till el.


Man har satt upp en låg bom på parkeringen där husbilsplatserna låg förut. 


Man står fortfarande precis vid vattnet och med gräsyta framför bilen. Jag tycker nästan att utrymmet var större än på den gamla platsen. 


Tänk vad bra det är med alla husbilsbloggar. Vi har fått jättemycket tips när vi läst olika bloggar och vi har också fått bekräftat att även vi bidragit med tips när vi t.ex. läst Matts Torebrings blogg. I sommar åkte dom till en camping som vi varit på som ligger vid Empuriabrava, Spaniens Venedig. Det roliga är att vi fick tips om denna fina plats när Anders tittade på en cykeltävling på tv och fick se en flygbild över Empuriabrava och tänkte dit måste vi åka.

Första gången vi var på camping Internacional Amberes, som nu bytt namn till Rubina Resort, var år 2005. Så här hade vi boat in oss då, vi hade då en Frankia.


Campingen ligger precis vid beachen.


Här är en bild på den pampiga infarten.


När vi var där förra hösten på väg ner till Benidorm hade dom anlagt ett jättefint poolområde, den gamla poolen låg tidigare uppe på taket till en byggnad.


Det finns många utflyktsmål i omedelbar närhet, det får ni bekräftat när ni läser Matts blogg. Det roliga är också att han jämför med när dom tidigare var i Italien och låg på Camping Rubicone, där har vi också varit. Vår undran har varit varför så många svenskar återkommer år efter år till denna italienska camping istället för att åka någon annanstans och uppleva något nytt. Det är precis som att dom måste åka dit där det är en massa andra svenskar, vi tycker nästan tvärtom vi tycker det är kul att åka dit där det inte är så mycket svenskar så man får träffa folk från andra länder.

Jag har nu uppdaterat fliken med besökta campingar och ställplatser med de senaste platserna. Glöm inte att klicka på "gubben" vid stapeln för att zooma ut eller in på kartan för att komma till "street view". Där kan man ofta se exakt hur det ser ut på platsen eller ta del av foton.

Den här helgen blir en nervös men spännande helg, barnbarnet ska åka sin tredje SM-deltävling i Supermoto i Eskilstuna på lördag. Den här gången är vi inte på plats utan följer tävlingarna via Amigoo Live på datorn. Risken är väl att dom får köra med regndäck då vädret inte verkar bli det bästa, men vi håller tummarna för att det ska gå bra.

9 kommentarer:

 1. Tack för trevligt reportage - som vanligt !
  Det börjar nog hända lite i Sverige i år med en hel del nya ställplatser. Den ni t.ex. bodde på i Kungshamn är helt ny för oss och lockar def. till besök. Vi får se om vi tar den omvägen när vi åker ner till Mosel och Frankrike om några veckor. Skaldjuren som säljs i bodarna i Smögen lockar förföriskt...
  Vi håller med er - att år efter år åka ner till samma camping i t.ex. Rubicone är lite synd. Det är ju så givande att få komma till nya platser varje år. Visserligen är ju campingen i Rubicone ett ställe att längta tillbaka till. Den är ju mycket välskött och har en trevlig restaurang med mycket god mat till attraktiva priser. Dessutom har dom ju nu utökat antalet platser för oss med lite längre husbilar.
  Vi själva åker ju sen många år alltid via Mosel när vi är på väg till Frankrike eller Italien och Österrike, så vi är väl lite "enkelspåriga" i det avseendet, men vi trivs så oerhört bra där och man träffar inte alltför många svenskar på "vår" ställplats - den i Minheim i södra Moseldalen. Till Österrike åker vi inte så ofta numera. Vi får idag betala drygt 21 kronor milen för att köra på deras motorvägar och motortrafikleder - exakt samma avgift som för en 3-axlad turistbuss som väger 22 ton. Det är alltså antalet axlar på fordonet som styr avgiften och inte vilkten på fordonet. Detta system är ju sjukt !
  Vi önskar fortsatt trevlig sommar !
  Bosse och Gerd i Södertälje.
  I eftermiddag åker vi ner till Skeppsdockans Camping i Söderköping och ska bo in oss i den nya husbilen fram till på måndag. Bra att testa så att allt fungerar som det ska innan vi drar ner till Moseldalen och till Frankrike.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller med er Mosel kan man aldrig tröttna på och det finns ju så många ställplatser så man kan ju variera sig, vi återkommer också ofta dit på våra vägar söderut. Håller även med om det ni skriver om Österrike, man blir ju bara så trött. Trots att man blir så sur så man skulle bojkotta Österrike så åker vi i alla fall igenom där men då på mindre vägar. Skeppsdockans camping är en pärla, där har vi varit många gånger, perfekt så nära Söderköping och mysigt med kanalen precis vid campingen. Ha en riktigt skön helg och en fin resa ner till Frankrike!

   Radera
 2. Visst är det så att man får massor med bra tips från andra husbilsbloggare :)
  Ser trevligt ut där vid havet i Solvik - lägger det på minnet... och Bua vid Ringhals också...
  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 3. Ja det är bra med bloggar, tips och ideer!
  Ja Bua mfl ställen känner man igen sen förra sommaren då vi också härjade runt på Västkusten. I år blev det dock ingen längre trip, vare sig kilometermässigt eller tidsmässigt. Men så är det ibland med tonåringar med mkt aktiiteter i hus!

  SvaraRadera
 4. Vi är de första att hålla med om att man får massor av tips och idéer genom de olika bloggarna. Dessutom är det väldigt att följa med på de olika resorna som många rapporterar om. Känns nästan som man deltar i resan. Vi har också fått jättefina vänner via bloggarna, vilket ju är extra kul. Bus har flera skrivit om att det är så bra, så det måste vi prova på vid något tillfälle. Vi har också tidigare skrivit om Solviks som gjort den här extra satsningen på husbilar. Det är ofta så att vissa människor har ett behov att alltid träffa andra svenskar, de kanske känner sig säkrare, vad vet vi, men vi vill gärna prova nya ställen och gärna träffa nya människor också, även om vissa är så himla roligt att se igen. Ha en fortsatt fin sommar önskar 3 M

  SvaraRadera
 5. Hej & Tack Anders & Birgitta för alla tips ni delar med er till oss andra ute i cyberrymnden. Vi har verkligen glatt oss i sommar, åt de guldkorn ni delat ut. Camping Rubicone var bra att "träna på" när vi började våra Europaturnéer i slutet av 90- talet. Nu vet vi bättre och lovade dem vid sista besöket, att inte komma åter, på grund av deras då dåliga wifi. Senare har jag hört att det är hutlöst dyrt att vara där. Mvh Matts & Birgitta på västkusten i Normandie.

  SvaraRadera
 6. Anders och Birgitta !
  Är Alonso medveten om att Alonso står i pole position i morgon, söndag, på Silverstone ?!!!
  Vilken högtidsstund vi har framför oss i morgon !
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera
 7. Ja det är verkligen kul att Alonso står i pool, det var spännande att se kvalificeringen igår även om det var himla blött. Våran Alonso undrade nog lite när vi skrek hans namn högt. Det blir kul att följa tävlingen idag, hoppas bara att det inte blir ösregn.

  SvaraRadera
 8. Det är fint vid västkusten! Där har vi också ätit en hel del skaldjur, men inte exakt samma sorter som här i Kanada...

  SvaraRadera