Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 10 juli 2012

Det är mycket man ska hinna med när det är helg

Helgen har varit full av aktiviteter att hålla koll på. För det första, det viktigaste, körde vårt barnbarn sin tredje deltävling i Supermoto SM. Den här gången valde vi att följa racen hemifrån eftersom vi nyligen kommit hem från en lite längre husbilstripp. För det andra kördes Formel 1 på Silverstonebanan. För det tredje var det marknad nere vid Linanäs Hamn.

Vi följde tidskvalificeringen i Eskilstuna via datorn. Max, med nr 99, hade femte bästa tiden utav 20 förare. 


Därefter cyklade vi ner till marknaden. Det var rätt mycket folk men inte så många stånd, skillnad mot marknaden i Benidorm.


Det var en hel del båtar nere vid hamnen. Vädret var lite molnigt till en början men det sken upp vartefter, värmen kunde man inte klaga på.


Det är mysigt att sitta vid bänkarna och borden vid bryggan. I bakgrunden ser man krogen.


Sen var det fort hem för att se kvalheatet via datorn, men där fick vi tji, de hade startat tidigare än vad som var sagt. I kvalheatet kom han också femma.

Final 1 skulle köras kl 14, oj då tänkte vi nu kommer det att krocka med F1. Det var bara att ladda upp med datorn och lunch framför tv,n. Nu blev det lite strul med kvalificeringen för F1 för det ösregnade, det var ju bra för oss för då kunde vi följa Max lite mer koncentrerat. Alonso hamnade till slut i pool inför söndagens race.


Här är Max hojar redo inför start. I första finalen kom han återigen på femte plats.


Delar av familjen som var på plats, syster, far och morfar. Mamma och mormor är inte med på bild och som sagt farmor och farfar var hemma och höll tummarna. I andra finalen kom Max på fjärde plats och ligger nu även på fjärde plats totalt i SM. Det är en otroligt bra insats med tanke på att han inte tävlat så länge jämfört med de förare som nu ligger framför honom som är mycket mer rutinerade. Nu går inte nästa race förrän i augusti och då på en bana i Borås.


I söndagens Formel 1 race hamnade Alonso till slut på andra plats efter Mark Webber.

Det händer en del roliga saker på Ljusterö, förutom marknader. Förrförra helgen var det "Antikrunda" vid torget, Claes Moser och Peter Pluntky värderade dina föremål som du tog med. Kön till värderingen var inte precis lika lång som på den riktiga Antikrundan men ganska mycket folk ändå. Jag hade med mig några tavlor. Jag hade tänkt mig att jag skulle kunna beställa en ny Concorde efter värderingarna men tji fick jag dom var inte värda många kronor. Det blir till att behålla den gamla bilen ett tag till, nu hoppas jag istället på Lotto. 

5 kommentarer:

 1. Härligt... ja att resa är aldrig fel man ser och lär så mycket.

  SvaraRadera
 2. Vad duktig han är, Max :-)

  sv: Det är många som går på piren på kvällarna och på dan på vintern. Nu tycker nog folk att det är för varmt, och den är ju inte direkt skuggig... :-)

  SvaraRadera
 3. Ja det är många sommaraktiviteter man vill hinna med! Gillade dom inte era tavlor på Antikrundan, hm...Nä det är det svåraste som finns o veta värdet på gammeltingen man har ;-) Förresten är väl er Concorde helt OK, håller säkert livet ut!

  SvaraRadera
 4. Så mycket olika trevliga aktiviteter! Ha dé gott!

  SvaraRadera
 5. sv: Vi har åkt till Ibi igen :-)

  SvaraRadera