Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 28 maj 2013

Jag hatar ormar...

Varför ska man behöva möta dessa otäckingar överallt? Jag är livrädd för ormar, det hjälper inte om det är en kopparorm som i det här fallet. Jag tycker i alla fall att det är döläskigt.

Till råga på allt kom våran lilla kisse dragandes med en kopparorm dinglande i munnen häromdagen. Den levde och sprattlade på bägge sidor om hennes mungipor. Hon kan väl inte skilja på en ofarlig orm och en farlig? Tänk om det hade varit en huggorm? I år verkar det vara gott om orm, i alla fall kopparormar. Ännu, tack och lov, har jag inte stött på någon huggorm. Det har hänt att vår kisse har släpat in möss i sovrummet, vi har kattlucka, tänk om hon skulle komma in med en orm. Häromdagen åkte vi till Ljusterö Kyrka, den är så himla fin. Från början var det ett kapell som uppfördes på 1500-talet. Som ersättning för kapellet byggdes kyrkan på 1750-talet, invigdes 1755.


Den är lika fin invändigt. Våra barn och barnbarns skolavslutningar har varit i kyrkan och det har varit så vackert att man inte kunnat hålla tårarna borta. Vid vårt yngsta barnbarns skolavslutning, när hon gick ut 9,an, sjöng hon solo, gissa om man var stolt.


Nu håller dom på att restaurera kyrkan, all målarfärg ska tas bort och sen ska den målas om. Vilket himla jobba att skrapa hela kyrkan.


Här har dom byggt ställningar vid kyrktornet.


Vid sidan av kyrkan vid den lilla Kyrksjön, ligger minneslunden. Den ligger så vackert med utsikt över sjön, ett ankare tronar i mitten. Det finns ett fint "glasskåp" där man kan tända små värmeljus.


Det finns även ett litet "kapell" där man kan gå in och tända ett ljus för sina anhöriga. I minneslunden ligger våra bägge döttrar och deras farmor finns även där sedan i höstas. Dom kan inte vila på en finare plats.


I helgen gick ju Monacos Formel 1 race. Därför blev det mycket tv-tittande. Tyvärr gick det inte så bra för Alonso, det som däremot var roligt var att Nicko Rosberg vann.


Idag har Anders bytt olja i husbilen, nu är allt fixat och klart för nästa resa, den går förmodligen till trakterna av Östhammar där första SM tävlingen går av stapeln den 9 juni. Då passar vi nog på att göra några avstickare, kanske Grisslehamn och/eller Öregrund blir aktuellt, vi får se. Det beror ju också på hur vädret kommer att se ut.

8 kommentarer:

 1. Håller med dig angående ormar, samma obehagskänsla här. En så vacker kyrka, och vilket jobb att skrapa färg, men den blir säkert jättefin när den är klar. Visst får man känna sig stolt när barnbarnen visar upp sina färdigheter själv går vi i väntans tider på ett litet barnbarnsbarn som ska komma vilken dag som helst. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Huggormar har jag inget till övers för, men kopparödlorna stör mig inte. Fint vid kyrkan och bättre ska den bli. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 3. Ja, nu gäller det att se upp för ormar som också gillar sol och värme. Vanligen håller sig på behörigt avstånd, men då och korsar våra vägar. Vi har redan mött två, en vattensnok och en huggorm varav den senare dök upp nästan från ingenstans i Böda hamn. Det var vår hund Nellie som upptäckte ormen.

  SvaraRadera
 4. Om ormar tycker vi inte heller. Tycker det är hemska varelser. Har man sedan hund är man alltid orolig att något skall hända, för de små liven är ju nyfikna om det prasslar i löven eller bland stenar. Vi har motelden i både vanliga bilen och husbilen om olyckan skulle vara framme. Har varit på Ljusterö, men aldrig besökt den fina kyrkan, får nog passa på nästa gång vi kommer dit. Otroligt vacker. Ha det så gott på er lilla trip, vädret skaldjur bli jätteskönt. 3 M

  SvaraRadera
 5. Usch, jag har också svårt för ormar. Jag vet inte riktigt varför de är så otrevliga... men jag gillar dem inte!!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin minneslund ni har intill kyrkan. Jag och Bosse har bestämt att vi båda ska begravas i en minneslund när den dagen kommer.
  Ormar avskyr vi som pesten. En gång i Florida för ett antal år sedan var Bosse mycket nära att bli biten av en stor skallerorm. Det var nog inte mer än cirka 1 dm från hans ena ben. Det var en riktig "uppryckare" vill jag lova...
  Unnar vi någon att vinna ett F1 race förutom Fernando Alonso, så är det just Keke Rosbergs son. Ganska fantastiskt att både far och son nu vunnit ett F1 race på samma bana. Det har ju aldrig inträffat tidigare !

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt vacker minneslund ni har! Ormar är läskiga, kanske vanligare ute på öar? Trevlig tur, håller tummarna för SM resultat!

  SvaraRadera
 8. Eftersom inlägget handlar både om ormar och kyrkor, jag jag inte låta bli att citera en norsk pastor jag lyssnade till. Han talade om den onde djuvulen som oftast liknas vid en orm, i kristna sammanhang. "Den onde Slangen", sa pastorn. (Orm på norska blir slangen) En sommarkram från oss.

  SvaraRadera