Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 21 augusti 2013

En spännande helg på Linköpings motorstadion

I helgen var det dags för ytterligare en SM-deltävling i Supermoto, den här gången i Linköping. Vi passade då på att fotografera hela team "Biffens MC" som Max tillhör, det är Max som står tvåa från vänster. Visst är dom ett skönt gäng.


Vi tog gått om tid på oss för vår resa till tävlingarna. Först gjorde vi ett litet stopp i Trosa, därefter åkte vi till Söderköping och Skeppsdockans camping. När vi kom dit började det att både spöregna och hagla.


Som tur var fick vi även några fina dagar. Vi tycker att Skeppsdockans camping är en liten pärla, den ligger så fint precis vid Göta kanal.


När vi kom dit var det inte många ekipage men det fyllde på till kvällningarna.


En passagerarbåt passerade, annars var det ganska lugnt med trafik på kanalen. I gästhamnen låg en husbåt, den låg där under hela tiden vi var där.


Här är en av grannarna, ett ganska typiskt tyskt ekipage. Kanoten monterade han ihop en förmiddag, från början trodde vi att det var en pressening som han höll på med men det "bidde" en kanot och till den en liten elmotor.


Alonso släpper som vanligt ut sin boll genom fönstret oavsett om det regnar eller solen skiner. Då vill han att vi ska vara alerta och kasta upp bollen igen så han kan fånga den i munnen, ibland kan det bli lite tröttsamt för han ledsnar aldrig.


Till slut hamnade vi då i Linköping och på motorstadion. När vi fotograferade teamet kunde vi inte låta bli att även fota deras ryggar, dom är nästan lika fina bakifrån som framifrån eller vad tycker ni?


Depån kommer snabbt upp på plats med de bägge motorcyklarna.


Max har tur som har så duktig depåpersonal bestående av pappa "meck" och mamma "övrig service".


Här ser dom dock lite bekymrade ut, är alla inställningar rätt och är cykeln putsad så den glänser???


Vid "waiting zon" brukar även farfar få vara med och hjälpa till, det ska forslas elverk och däcksvärmare fram och till baka.


En stunds koncentration innan Max ska ut på banan, mamma är nervös i bakgrunden och farmor ännu nervösare ännu längre bort i bakgrunden.


Banan i Linköping är väldigt snabb, liknar en roadracingbana, men det passar Max utmärkt för han är bättre på asfalt än på grus. Det är gott om långa raksträckor där Max nästan ligger ner på motorcyklen, då vågar farmor inte titta. I helgen hade Max den absolut snabbaste varvtiden av alla.


När man går i mål måste man förstås åka på bakhjulet.


I den här SM-deltävlingen slutade Max som totaltvåa. Eftersom han bröt benet på träningen innan första deltävlingen och därmed missade två race så kommer han få väldigt svårt att få någon topplacering i år, förra året kom han trea.


Efter racet var vi ganska trötta, det var ett riktigt spännande race och det tär ju lite på krafterna hos ett par pensionärer. Vi gjorde därför bara en kort tripp till Bergs slussar för övernattning. Platserna är välordnade, det var lite husbilar där när vi kom. Det negativa är priset tycker vi, dom tar 185 kr per natt för en husbil eller husvagn.Ska man utnyttja servicen så får man lämna ytterligare 50 kr i deposition, som man får tillbaks när man åker.


Tömning av toa sker utomhus så ska man bara tömma toan behöver man inget kort. Det negativa med dessa servicebyggnader är att dom ligger ganska långt bort ifrån där man står och man får inte köra dit husbilen. Närmare platserna där man står finns offentliga toaletter, om man vill utnyttja det, det finns även vattenpåfyllning.


I hamnen låg två passagerarbåtar över natten, på morgonen blev dom fulla med tyska passagerare som kom med turistbussar.


På måndagen blev det så dags för sista etappen hem.

I början på oktober går en supermototävling i Bulgarien "Supermoto of Nations" få se om Sverige kommer skicka ett lag dit och i så fall vilka dom skickar, det ska bli spännande att se.

2 kommentarer:

  1. Gratulera Max till en jättebra tot plac, dubbelt kul när man förbättrar sina resultat o så rena o fina teamet är på bilderna. Priset för ö nattning vid Bergs slussar var ju häftigt värre...

    SvaraRadera
  2. Då har ni varit lite runt i våra hemtrakter. Kul med tävlingar, då det går bra. Undrar om Alonso tävlar med sig själv, då han inte ger sig!? Kramar Elisabeth

    SvaraRadera