Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 12 augusti 2013

Skyddskläder....

Efter att Anders blivit getingstucken har vi funderat över hur vi skulle bli av med getingboet. På måndagen var han ner till barnbarnet och lånade en mc-hjälm, sen satt han på sig täta byxor och jacka och mc-handskar. Sen tänkte han börja med att röja lite med häcksaxen så han skulle se boet bättre, men han kom inte långt i sitt jobb innan han höll på att tuppa av genom värmeslag så det var bara att ge upp. Då kom jag, Birgitta, på den geniala idén att kontakta vårt försäkringsbolag och fråga om getingbo-sanering ingick i villahemförsäkringen och det gjorde det, dessutom var det ingen självrisk. Det var bara att kontakta Anticimex.
 

Efter samtal med Anticimex bestämdes att dom skulle komma dagen efter. Killen som kom satt på sig sin utrustning och gav sig in och letade efter boet, efter ett tag hittade han det och sprutade med något medel som skulle göra att alla getingar dog, även de som för tillfället befann sig utanför boet skulle också dö. Nu känns det skönt att veta att åtminstone getingar från det boet inte finns längre. Jag frågade om dom hade haft många utryckningar för att ta bort getingar men enligt Anticimex-killen så var det ovanligt lite getingar i år och han trodde det berodde på att april varit så kall.


Planeringen inför vår resa till Spanien i höst pågår för fullt. Inför resan hade vi bestämt att försöka få till en markkappa till husbilen. Det är så skönt att slippa att det blåser underifrån bilen, sen är det också bra för att hålla lite kolla på Alonso så han inte kan smita iväg under bilen, för han gillar nämligen att hälsa på grannarna och det kanske inte alltid uppskattas. På det här viset kan han vara lös innanför vindskydden som vi sätter upp.

Anders har köpt en presenning och en form av tryckknappar där han skruvat ena delen under bilen och den andra delen är fäst i presenningen.


Här återstår bara lite kosmetiska justeringar och vi har även kapat av markkappan på längden, det är ju bara meningen att den ska ligga en bit under den vanliga "tältmattan". Resutatet har blivit riktigt bra och det till en billig penning och till en låg vikt.


En av våra grannar där vi bor har anlagt en liten golfbaran på sin tomt. När vi gick förbi där i lördags pågick den årliga golftävlingen, det är ett gäng killar som tävlar varje år, jag tror inte att det är på blodigt allvar utan mer som en kul grej. Här på Ljusterö finns en riktig golfbana som ligger fint till, vi spelar dock inte golf, inte ännu i alla fall men man vet ju aldrig.


Jag kan inte sluta att förundras över mina kaktusar, dom slutar aldrig att blomma, det bildas hela tiden nya knoppar som slår ut till jättestora vita blommor. Jag vet inte hur många blommor vi haft i sommar? Här är det två blommor i en kruka och en blomma i krukan bredvid.


Den här gubben går inte heller av för hackor, det var många år, jag tror det var 15 år sen, Anders fick den i farsdags present. Den har bara yttepytte lite jord i botten och jag har aldrig fyllt på eller bytt ut jorden. Få se hur länge den ska klara sig.


Den här krukan har nu fyra blommor som blommar samtidigt.


En tråkig sak är att den nästan 25 åriga kaktus som en av våra döttrar köpte som en liten minikaktus när vi var ute på resa i Europa med husvagn och som växte sig enorm, den har gått ur tiden.

Nu närmast ska vi åka ut på en liten tripp med husbilen, när vi åker beror på vädret. Vi ska i alla fall vara i Linköping till på söndag då vårt barnbarn ska köra ytterligare en SM-deltävling i Supermoto. Innan dess blir det väl några stopp på vägen dit.

3 kommentarer:

 1. Kombinationen golf och husbil trodde vi skulle vara perfekt för oss som golfare. Men, det har visat sig att vi spelar mycket lite golf nu för tiden. Vi har istället prioriterat resandet med husbilen. Upptäckte att vi inte sett så värst mycket av Sverige förutom golfbanor som vi tidigare har rest runt och spelat på.

  SvaraRadera
 2. Jag (Gerd) har skrivit det förr och gör det igen - det är kvinnan bakom allt... (betr. getingjakten) och att du kom på detta med Anticimex.

  I rättvisans namn måste vi ge Anders en stor eloge för den fina markkappan han konstruerat - en sådan skulle vi själva kunna tänka oss att ha !

  Betr. golf så är vår plan att bygga om Drottningholms golfbana till en helt underbar F1-anläggning för nån miljard eller så. Ett alternativ är att anlägga den på Gärdet i anslutning till Kaknästornet - ett svenskt Melbourne...

  SvaraRadera
 3. Toppen att få bort getingboet som är såå farligt för hälsan! Vindkappa under husbilen har vi också behov av men inte "kommit till skott" med än, får se om det blir innan vi drar neråt i år...

  SvaraRadera