Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 4 januari 2014

Äntligen är nyårsfirandet över....

Nu vågar Alonso titta ut igen. Han avskyr smällare, han bryr sig inte så mycket om fyrverkerier men när dom smäller av enstaka smällare blir han livrädd. När han var mindre brydde han sig inte men efter att vi fick en hagelstorm i Peniscola förra gången vi skulle ner till Spanien så har han blivit rädd för smällare.


När det smällde som värst vid nyår var han inte så kaxig. Men som sagt nu är det nog över för den här gången, kanske med undantag för den 6:e januari då det är en helgdag igen, men vi håller tummarna för att det blir lugnt då.


Före nyår fick vi besök hit till campingen av en jobbarkompis till mig, Birgitta, det var Björn och hans sambo Maria som är nere i Torrevieja på semester och passade på att ta en utflykt till Benidorm. Vi passade då på att gå ner till restaurang Roman och äta lunch, det blev en trevlig pratstund tillsammans med god mat.


Annat som hänt är att vi haft lite strul med vår Aldepanna, den ville inte gå på gas. Efter samtal med Alde i Sverige kom vi fram till att det var "tändstiftet" som förmodligen var utslitet. Vår son skickade ner nya delar till oss som vi fick häromdagen och igår satte Anders dit den nya delen och nu går pannan perfekt, peppar, peppar.... Det som var lite bökigt var att man var tvungen att montera ner garderobskarmen för att komma åt skruvar till pannan, men hur vi skulle göra det fick vi hjälp med efter ett telefonsamtal med Jari på Forsbergs Fritidscenter.


Igår var en underbar dag, soligt och varmt, då måste man ju bara ner till strandpromenaden.


Det var inte bara vi som begav oss ner till stranden.....


på Tiki Beach var det fullt, man satt till och med på trottoarkanten.


Men vi hade ändå inte tänkt bege oss dit, det är lite för mycket stoj tycker Alonso.


Nej då var det lugnare på grannbaren.


Så där blev det varsin kall öl.


Idag är det omväxlande sol och moln och när Anders tog vespan för att åka och handla på Lidl i Albir visade termometern på 19 grader och det kan man ju inte klaga på.

4 kommentarer:

 1. Förstår att ni drog en suck av lättnad, när Aldepannan fungerade igen. Tur att ni fick hjälp från flera håll!
  Alonso ser så trygg ut, där han ligger. Han är väl helt slut efter alla smällare. Här på vår camping eller dess närhet var det varken fyrverkerier eller smällare.
  Vi önskar er ett fortsatt gott år! Kram från oss!

  SvaraRadera
 2. Ser trevligt ut med besök o en måltid tillsammans :-) Skönt att det fixade sig med hjälp av Alde reservdelarna, då känns det inte som man är såå långt hemifrån ändå! Alonso ser ut att vara sig själv igen, det är ett ofog med smällare, skitar ner miljön o orsakar skador gör dom oxå :-[ God forts!

  SvaraRadera
 3. Bra med konsultation på telefonen när man får problem. Alltid trångt där man ska skruva. Vi gå och längtar efter bättre väder här i Portugal nu har det varit gråt länge. Men vi trivs här kör ut i mellan åt.
  Ha det bra Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 4. God fortsättning på 2014!
  Skönt med bra telefonsupport när nåt krånglar med husbilen. En bra verkstad är inte alla förunnat….
  Såna härliga dagar ni har. Och vilken vacker blå himmel - själv har jag nästan glömt hur solen ser ut…..

  SvaraRadera